detector.media
10.12.2016 15:31
США повідомили про вбивство в Сирії бойовика, причетного до атаки на редакцію Charlie Hebdo
США повідомили про вбивство в Сирії бойовика, причетного до атаки на редакцію Charlie Hebdo
Один з лідерів екстремістського угруповання «Ісламська держава», причетний до атаки 2015 року на сатиричний журнал Charlie Hebdo, був убитий в результаті авіаудару США в Сирії.

Про це 9 грудня повідомили американські військові посадовці, передає «Радіо Свобода».

33-річний франко-тунісець Бубакер ель-Хакім був знищений наприкінці листопада в місті Ракка. Як вважають військові, бойовик брав участь в плануванні атаки на Charlie Hebdo та інших схожих атаках, а також був серед основних пропагандистів угруповання.
Ель-Хакіма також вважають наставником підозрюваних в скоєнні атаки на видання Charlie Hebdo братів Саїда і Шеріфа Куаші. Вони були вбиті в ході спецоперації поліції 9 січня 2015 року.

Нагадаємо, 7 січня 2015 року брати Саїд та Шерів Куаші почали стрілянину у будівлі редакції журналу Charlie Hebdo у Парижі, викрикуючи при цьому ісламістські лозунги. Приводом для теракту стали карикатури видання на релігійну тему. Тоді загинуло 12 людей і ще 11 були поранені. Після атаки світом прокотилася глобальна акція підтримки у соцмережах під назвою «Je Suis Charlie» («Я Шарлі»).

5 січня в Парижі відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки на будівлі редакції сатиричного видання Charlie Hebdo в пам’ять про загиблих в результаті теракту співробітників журналу.

У серпні 2016 року стало відомо, що французька поліція розслідує нові погрози на аресу сатиричного тижневика Charlie Hebdo.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY