detector.media
10.12.2016 09:52
У Дніпрі презентували документальний фільм «Піски. Лицарі неба» про українських вояків в АТО
У Дніпрі презентували документальний фільм «Піски. Лицарі неба» про українських вояків в АТО
У Дніпрі відбулася прем’єра документального фільму «Піски. Лицарі неба» режисера Катерини Стрельченко (студія «12-й кадр»).

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Стрічка є продовженням фільму-реквієму «Іловайськ. Лицарі неба», знятого режисеркою Катериною Стрельченко торік і показаного в Україні та Європі. Фільм розповідає про українських військових у зоні бойових дій на Донбасі – про долі українських бійців-добровольців, які пішли у військо, покинувши родини, навчання та бізнес.

«Піски – це найгарячіша точка фронту, де обстрілювали українські сили з 2014 року й де обстріли можуть тривати прямо зараз, забираючи чиєсь життя… Саме тут, у селищі Піски, з липня 2014 до серпня 2015 року обороняли підступи до Донецька бійці першого добровольчого підрозділу, полку "Дніпро-1"», – зазначає режисерка.

За її словами, нова документальна стрічка включає розповіді бойових побратимів про службу у складних умовах – на блокпосту «Республіка Міст» під Пісками, а також інтерв’ю з родичами військових.

За словами авторів, фільм включає 13 історій оборонців Пісків, а також дві історії про бійців, які загинули під час наступу противника на Новоазовськ у серпні 2014 року.

Як зазначили на презентації, фільм «Піски. Лицарі неба» – присвята всім українським військовим, які захищали Піски, Донецький аеропорт, Дебальцеве та інші «гарячі» точки Донбасу.

Після прем’єри у Дніпрі фільм побачать в інших містах України.

Нагадаємо, документальна українсько-польська кінострічка «Коли цей вітер стихне» отримала перемогу в номінації «Найкращий документальний студентський фільм» на найбільшому у світі фестивалі документального кіно IDFA, який щорічно відбувається в Амстердамі. Фільм «Коли цей вітер стихне» розповідає про кримськотатарську родину, яка живе на території окупованого Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY