detector.media
Галина Петренко
08.12.2016 17:40
Ганапольский закриває українське телебачення
Ганапольский закриває українське телебачення

Нечасто внутрішньоцехові медійні баталії цікаві широкій аудиторії. І згадки про них на ТБ з’являються зазвичай лише в корпоративних сюжетах телеканалів. Але тема УПП (універсальної програмної послуги) і перемовин між медіагрупами та провайдерами досягла пересічних українців: 7 грудня їй присвятив 40 хвилин програми «Эхо Украины» на NewsOne Матвій Ганапольський.

Провайдери та телеканали не поспішають пояснювати глядачам, що чекає на них після 1 січня 2017 року: наразі в цьому питанні багато невизначеності. Але Матвій Ганапольський не став занурюватися в ці нюанси і спробував розказати про ситуацію максимально спрощено. Вийшло вражаюче. Зокрема, з його програми можна було дізнатися, що:

Потрібно зазначити, що Ганапольський чітко окреслює свою аудиторію: протягом програми він кілька разів апелював саме до бідних-нещасних пенсіонерів, яким тепер нічого не залишиться, як перейти на супутникове споживання російських каналів. І не соромився ставити свою аудиторію на місце. Ось, наприклад, який діалог у нього вийшов з одним із глядачів, що додзвонився до студії під час голосування про готовність платити за телеканали:

- Володимир, місто Харків. Я голосую за другий варіант («Не готовий платити за дивлення українських комерційних каналів, які раніше були безкоштовними». - ДМ).

- Чому?

- Тому що при такому Президенті, як Порошенко, який…

- Дякую, до побачення.

А от, до речі, й результати цього телефонного голосування протягом програми: більше 15,5 тис. голосів, 13% готових платити, 87% - неготових.

Шкода, що протягом програми Матвій Ганапольський скромно змовчав про перспективи NewsOne: а раптом провайдери дійсно відключать найретинговіші українські телеканали, а українські пенсіонери замість піти дивитися російський контент масово ринуться до NewsOne? Може, це тому, що ведучий знає, що NewsOne настільки «затребуваний» телеканал, що провайдери його транслюють, лише якщо він їм за це платить?

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY