detector.media
08.12.2016 13:00
Міноборони розпочало курси для журналістів, що працюють в АТО
Міноборони розпочало курси для журналістів, що працюють в АТО
8 грудня Міністерство оборони України розпочинає курси підвищення медійної компетенції для українських журналістів з питань висвітлення проблематики АТО на території Донецької та Луганської областей. Наразі до міністерства надійшло майже 300 заявок від представників цивільних засобів масової інформації

Про це в ефірі 5-го каналу повідомила начальниця управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк, пише ІМІ.

«Мова йде про перший рівень акредитації, тому ввели дворівневу акредитацію. Друга – це наразі та, яка зараз існує. Ви отримали прес-карту, отримали акредитацію у СБУ і працюєте на другій-третій лінії. Ми зараз говоримо про передову, про нуль, про глибину ротного опорного пункту. Насправді, якщо ви не пройдете курси наші, на нулі працювати не зможете», - розповіла вона.

Заняття проводитимуться у складі шести навчальних груп під час триденних сесій і триватимуть до 28 грудня. На базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського відбудеться теоретичний етап курсу, а на базі 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України «Десна» пройдуть практичні заняття, повідомляється на сторінці Міноборони у Facebook.

Під час курсу представники ЗМІ ознайомляться зі структурою, функціями і завданнями сектору безпеки і оборони України, нормативно-правовою базою Збройних сил, військовою термінологією, порядком взаємодії представників ЗМІ з офіцерами прес-структур в АТО, а також візьмуть участь у практичних заняттях з тактичної медицини, правил поводження з вибухонебезпечними предметами та правил поведінки представників ЗМІ у зоні конфлікту.

Нагадаємо, у зоні проведення антитерористичної операції планувалося запровадження дворівневої акредитації. Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час міжнародної конференції «Безпека журналістів в Україні. Припинення безкарності», що відбулася в Києві 25 жовтня.

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY