detector.media
06.12.2016 18:14
Журналістам каналу «Поділля-центр» перешкоджали вести зйомку біля торгового центру
Журналістам каналу «Поділля-центр» перешкоджали вести зйомку біля торгового центру
У Хмельницькому кореспондентці телеканалу «Поділля-центр» Світлані Русіній та оператору Андрію Лазаруку охоронці забороняли знімати на тротуарі біля торгового центру «Квартал».

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Інцидент стався 1 грудня, журналісти знімали відео для сюжету про проблеми з паркуванням на вул. Вайсера поблизу торговельного центру «Квартал».

«Ми знімали зі сторони “Кварталу” те, що відбувалося на протилежному боці вулиці. Однак з торгового центру до нас вийшли троє людей у формі та один в цивільному і почали вимагати припинити зйомку, оскільки ми нібито перебуваємо на приватній території», - розповіла Світлана Русіна.

За словами журналістки, фізичної сили охоронці ТРЦ не застосовували, проте поводилися фамільярно. Щоб не провокувати їх на більш агресивні дії, телевізійники вирішили продовжити роботу з іншого боку вулиці. Як пояснила Світлана Русіна, у Хмельницькому уже були прецеденти, коли представникам ЗМІ, які не реагували на вимогу припинити зйомку, ламали дорогу техніку.

«Щоб відзняти необхідне відео, нам довелося зайти з іншого боку, але охорона “Кварталу” пильно за нами стежила, допоки ми не завершили працювати», – продовжила кореспондентка.

До правоохоронців з приводу цього випадку журналісти не зверталися. Проте того ж дня принагідно поцікавилися у патрульних поліції, як діяти у таких ситуаціях. Поліцейські ж запевнили, що зйомка у громадських місцях дозволена усім, а не тільки журналістам, і порадили наступного разу сміливо звертатися до патрульних, оскільки дії охоронців слід трактувати як перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, в обласній прокуратурі Хмельницького журналістці програми «Люстратор 7.62» каналу «2+2» було нанесено тілесні ушкодження. Знімальна група програми прибула до будівлі Хмельницької обласної прокуратури, аби отримати коментар прокурора міста.

Незважаючи на офіційний запит, що був попередньо направлений до відділу Управління зав’язків з громадськістю та ЗМІ прокуратури, прес-секретарка прокурора не впустила знімальну групу до будівлі, більше того -  навмисно нанесла тілесні пошкодження журналістці Аліні Кац, защемивши її руку дверима. 

Знімальна група звернулась до правоохоронців, відкрито кримінальне провадження.

На фото - Світлана Русіна біля ТЦ «Квартал»

Фото: Facebook Світлани Русіної

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY