detector.media
05.12.2016 18:42
Міноборони тимчасово зупиняє програму для іноземних журналістів Еmbedded journalism - Попова
Міноборони тимчасово зупиняє програму для іноземних журналістів Еmbedded journalism - Попова
Екс-заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова, яка опікувалася у відомстві програмою Еmbedded journalism (закріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО), повідомила, що Міністерство оборони України (МОУ) тимчасово призупинило проект.

Про це вона написала у своєму Facebook.

«Шановні журналісти! На жаль проект Еmbedded journalism закрито за рішенням МОУ. Поки кажуть, що тимчасово. Два журналісти - польський та австралійський, що нещодавно подали свої документи в програму, на жаль, не зможуть в неї потрапити», - повідомила вона.

Тетяна Попова подякувала всім, хто допомогав у впровадженні цієї програми в 2015 році, серед яких – міністр оборони Степан Полторак, прес-офіцери Олександр Візгін, Петро Білян та багато інших, які втілювали програму на місцях.

Вона повідомила також, що на сайті МІП інформація про програму ще залишилася, а також приклади деяких матеріалів.

Раніше медіа-організації та представники Міністерства оборони України домовились провести окрему зустріч для з’ясування питань, пов’язаних з новими правилами акредитації представників засобів масової інформації в зоні АТО, зокрема, для іноземних журналістів.

Представники ІМІ передали Міноборони запитання від журналістської спільноти, що стосуються нового режиму акредитації в зоні АТО та ситуації з програмою Embedded journalists (закріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО). У Міноборони запевнили, що програма залишається і продовжує функціонувати.

Нагадаємо, 29 травня 2015 року Міністерство оборони України спільно з Міністерством інформаційної політики України розпочали конкурс на участь у експерименті Embedded journalists.

Статус Embedded journalists передбачає підписання контракту між журналістом, ЗМІ і Міністерством оборони України про нерозголошення державних таємниць та інформації, яка може загрожувати інформаційній безпеці України. З журналістом має постійно працювати прес-офіцер.

Як писав «Детектор медіа», у зоні проведення антитерористичної операції планується запровадження дворівневої акредитації. Охочі отримати акредитацію на лінію зіткнення, муситимуть пройти триденне навчання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY