detector.media
04.12.2016 17:29
Голова Держкіно заявив, що більшість заборонених в Україні стрічок не мають стосунку до мистецтва
Голова Держкіно заявив, що більшість заборонених в Україні стрічок не мають стосунку до мистецтва
Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що переважна більшість заборонених до показу в Україні стрічок, створені «на замовлення пропагандистської машини країни, що роками готувалася до агресії проти України».

Про це Пилип Іллєнко сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«90 відсотків фільмів і серіалів, які підпали під заборону, до кіномистецтва не мають жодного стосунку. Вони зроблені професійними халтурниками на замовлення пропагандистської машини країни, що роками готувалася до агресії проти України. Кіно – це, на жаль, потужний інструмент пропаганди. І Росія його активно використовує», – вважає голова Держкіно.

За його словами  Експертна комісія при Держкіно переглянула за час своєї роботи з серпня 2014 року 941 фільм.

«Якщо в Держкіно виникає сумнів, що в фільмі може бути контент, що суперечить законодавству, ми залучаємо експертну комісію, яка нам дає висновок, З початку роботи, від серпня 2014 року, ця комісія переглянула вже 941 фільм, із них щодо 212 було ухвалене рішення про заборону», – пояснив Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, у листопаді Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила список фільмів і серіалів, щодо показу яких в Україні діють обмеження. Цим творам Державне агентство України з питань кіно відмовило у державній реєстрації фільмів та видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів. Наразі у переліку понад 500 фільмів і серіалів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY