detector.media
03.12.2016 18:23
Порошенко закликав підготувати текст нового закону про підтримку кінематографії
Порошенко закликав підготувати текст нового закону про підтримку кінематографії
Президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками української кіноіндустрії, під час якої обговорювались пропозиції щодо удосконалення законопроекту «Про державну підтримку кінематографії в Україні». Учасники зустрічі домовились у найкоротший термін підготувати текст нового проекту Закону.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко нагадав, що скористався правом вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями Закон України «Про державну підтримку кінематографії в Україні», прийнятий Верховною Радою України 22 вересня 2016 року.

«Мета цієї зустрічі знайти спільну точку зору і забезпечити якнайшвидшу підготовку і прийняття цього законопроекту», - наголосив президент.

«Переконувати мене в тому, що кіно потребує державної підтримки, непотрібно. Це є наша спільна позиція. Ми в одному човні і по один бік баррикад. Переконувати мене в тому, що ми сьогодні маємо підтримати саме українське кіно для того, щоб на телеекранах і в кінотеатрах було якісне, дуже професійне кіно, до якого мав би доступ український глядач, не потрібно», - зазначив Порошенко.

За його словами, надважливо, щоб сучасне українське кіно сприяло розвитку української мови, виховувало патріотизм, розповідаючи про подвиг українських героїв, які нині захищають Україну.

Петро Порошенко наголосив, що в Адміністрації Президента, в уряді і парламенті прихильників прийняття цього закону більш ніж достатньо.

Як заявляє прес-служба глави держави, учасники зустрічі висловили підтримку позиції Президента, яка була зазначена в його пропозиціях по удосконаленню Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» та посиленню підтримки  кінематографістів.

На зустрічі були присутні міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр культури Євген Нищук, глава Держкіно Пилип Іллєнко, екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін та інші. Серед учасників дискусії з Петром Порошенком були помічені керівники телеканалів Володимир Бородянський, Олександр Богуцький, Євген Лященко та інші, а також нардеп Микола Княжицький.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада ухвалила ініційований «#КіноКраїною» закон про державну підтримку кінематографії (законопроект № 3081-д), який передбачає державні субсидії, cash rebates та містить цілу низку антипіратських норм.

Наприкінці жовтня стало відомо, що Кабінет Міністрів України запропонував Президенту Петру Порошенко підписати закон про державну підтримку кінематографа. У ході обговорення Міністерство фінансів висловило зауваження до цього закону в зв'язку зі збільшенням витрат державного бюджету, якого потребує його реалізація, однак Мінфін все ж завізував цей закон.

Увечері 17 листопада Президент України Петро Порошенко ветував і повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні». Пропозиції надійшли до парламенту 18 листопада.

Законопроект № 3081-д є результатом об’єднання  законопроектів № 3081від депутата Миколи Княжицького та № 3081-1  від «#КіноКраїни» — спільної ініціативи великих вітчизняних виробників кіно і ТБ StarLightMedia, Inter Media Group, «Медіа Групи Україна», Film.ua Group, Star Media, Pro TV, студії «Квартал 95» та Одеської кіностудії. Над законопроектом працювали медіаюристи Анатолій Максимчук (група StarLightMedia) та Юрій Крайняк (компанія Jurimex).

На фото - під час зустрічі

Фото: прес-служба глави держави

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY