detector.media
03.12.2016 18:01
Окупаційна влада Криму не зможе забезпечити системного глушіння українського мовлення - Костинський
Окупаційна влада Криму не зможе забезпечити системного глушіння українського мовлення - Костинський
Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар».

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Я думаю, що не вистачить телекомунікаційної інфраструктури, яка існує сьогодні в Криму. Вона не передбачена для того, щоб забезпезпечувати глушіння. Немає обладнання. І питання електроенергії - якщо вони будуть намагатися це робити, це значить, що вони будуть використовувати дефіцитний ресурс. Але вони не можуть забезпечити системного глушіння», - сказав Сергій Костинський.

За його словами, українська телекомунікаційна вежа на Чонгарі з потужністю мовлення 5 кВт буде найбільшою у цьому районі та прилеглих до нього територіях. «Щоб заглушити 5 кВт, потрібна потужність, вища з того боку. А це електроенергія, це відповідні передавачі, і так далі», - зазначив Сергій Костинський.

Нагадаємо, 2 грудня на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» біля адмінмежі з Кримом було розпочато будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва  - 500 тисяч гривень. 

3 грудня так званий «міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму» Дмитро Полонський заявив, що мовлення українських медіа на територію Криму, яке планується розпочати за допомогою телевежі, будівництво якої розпочато 2 грудня в Херсонській області, буде припинено як таке, що «не відповідає російському законодавству».

На фото - Сергій Костинський

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY