detector.media
03.12.2016 13:20
Німецьке видання розповіло про «сірі зарплати» українських тележурналістів
Німецьке видання розповіло про «сірі зарплати» українських тележурналістів
Кілька журналістів 5-го каналу, що належить президенту Петру Порошенку, заявили німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), що нібито отримують поряд зі своєю офіційною зарплатою «сірі зарплати» на паралельні банківські карти і «в конвертах». FAZ зробило висновок, що телекомпанія глави держави ухиляється таким чином від податків.

Про це з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung передає DW.

FAZ заявляє, що сім нинішніх і колишніх співробітників редакції 5-го каналу підтвердили, що вже кілька років отримують гроші за системою подвійної бухгалтерії на різні банківські картки. На одну картку приходить офіційна зарплата, сума якої часто дорівнює мінімальній зарплаті, прописаній в українському законодавстві, а на іншу - більш висока сума неофіційної зарплати, отримання якої не вимагає розписки. Раніше неофіційна зарплата виплачувалася готівкою, повідомили журналісти.

Адміністрація президента Петра Порошенка у відповідь на запит FAZ заявила, що коментар на цю тему може дати тільки 5 канал. Німецьке видання також цікавилося, чи відомо президентові Порошенку про передбачувані «сірі доходи» на його телеканалі.

Прес-секретар 5-го каналу Олександра Матіос по телефону підтвердила отримання запитань від FAZ, пообіцявши відповісти на них, проте реакції так і не послідувало, заявляє видання. Головний редактор каналу Володимир Мжельський не відповів німецьким журналістам ні по телефону, ні по електронній пошті.

Дві журналістки телеканалу Оксана Гриценко і Ксенія Новикова погодилися виступити в якості свідків під власними іменами, водночас інші п'ять співробітників вирішили бути неназваними. Жоден з інших членів редакції, з якими спілкувалася FAZ, не спростував інформацію про неофіційну частину зарплати на 5-му каналі.

Як зазначає DW, виплата зарплат подібним чином - поширене явище в українських компаніях. Завдяки подвійної бухгалтерії приватні підприємства ухиляються від виплати прибуткового податку і внесків до фондів соціального страхування, що є порушенням закону.

Читайте також «Ведущей 5-го канала подарили уже два пистолета».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY