detector.media
03.12.2016 12:17
У Росії поліція затримувала оператора «Дождя», який знімав дачу «кухаря Путіна»
У  Росії поліція затримувала оператора «Дождя», який знімав дачу «кухаря Путіна»
Станом на 3 грудня російська поліція відпустила оператора телеканалу «Дождь», а також екологічних активістів, затриманих біля селища Кабардинка Краснодарського краю (Росія), де, ймовірно, знаходиться дача бізнесмена Євгена Пригожина.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Twitter Екологічної вахти по Північному Кавказу.

Як раніше повідомляло російське видання «Медиазона», 2 грудня позаштатного співробітника «Дождя» Сергія Петрова і трьох екологічних активістів Дмитра Шевченка, Павла Суганеєва і Віктора Чирикова доставили до відділку поліції після того, як співробітники приватного охоронного підприємства затримали їх у лісосмузі на околиці дачі бізнесмена Євгена Пригожина. ЗМІ називають його «особистим кухарем» Володимира Путіна.

Віктор Чириков написав у своєму Twitter, що їх доправили до відділку поліції для опитування. Він розповів, що співробітники ЧОП з автоматами після затримання повели їх до службового приміщення, де з фотоапаратів активістів видалили знімки. Відбираючи камери, охоронці погрожували.

«Затримання не було. Їх просто доставлять до відділу для з'ясування обставин і після допиту відпустять», - заявила керівниця прес-служби управління МВС по Краснодарському краю Марія Пирогова.

У жовтні Фонд боротьби з корупцією оприлюднив розслідування про активи Євгена Пригожина. За даними організації, компанії, пов’язані з бізнесменом, за останні п’ять років отримали державні контракти приблизно на суму близько 200 мільярдів рублів. Ці компанії займаються забезпеченням харчування військовослужбовців і обслуговуванням житлово-комунального господарства військових містечок.

Нагадаємо, журналіст російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков, який із своїм колегою Василем Полонським був затриманий на території «ДНР», заявив, що їх допит у будівлі так званого «міністерства державної безпеки ДНР» у Донецьку проводив куратор сепаратистів з Москви.

На фото - інфографіка із зображенням Євгена Пригожина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY