detector.media
03.12.2016 11:26
Затриманий у Полтаві організатор міжнародної кіберзлочинної мережі знову у розшуку
Затриманий у Полтаві організатор міжнародної кіберзлочинної мережі знову у розшуку
Українська поліція знову розшукує 33-річного мешканця Полтави Геннадія Капканова, якого ФБР, Європол та поліція 30 країн світу намагалися затримати протягом 4 років а звіинуванням у кіберзлочинах. Напередодні він був затриманий у центрі Полтави, але Октябрьський райсуд Полтави відпустив підозрюваного з-під варти.

Про це повідомляє «Полтавщина».

Зараз Геннадія Капканова розшукують в Україні як особливо небезпечного злочинця, який вчинив замах на вбивство працівника поліції.

У разі отримання інформації стосовно місця перебування вказаної особи поліція просить негайно повідомити про це за телефонами: 050-606-29-19, 099-960-25-15, (0532) 51-77-55, 102.

30 листопада Геннадія Капканова затримали спецпідрозділ «КОРД» та кіберполіція. Під час затримання підозрюваний почав стріляти в поліцейських.

Під час обшуку у квартирі затриманого правоохоронці вилучили зброю, комп’ютерну техніку, телефони, готівку, банківські карти, документи тощо.

Затримання Геннадія Капканова було частиною міжнародної спецоперації, яка координувалася з офісу Європолу в Гаазі. Розслідування цієї справи проводила німецька поліція у співпраці з правоохоронними органами 30 країн світу.

1 грудня в Октябрському райсуді Полтави було розглянуто клопотання прокурора Сьомича, який просив призначити затриманому 40 діб тимчасового арешту. За його словами, справа міжнародна, а тому Геннадія Капканова треба тримати під арештом, щоб потім передати іншій країні.

Слідчий суддя Лариса Кулешова не задовольнила клопотання прокурора. Вона аргументувала це тим, що Капканов є громадянином України, і заявила, що за законом за таких злочинів українців не передають іншим країнам, тому у даному випадку немає необхідності тримати підозрюваного під арештом.

Нагадаємо, 1 грудня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ спільно з правоохоронцями інших країн ліквідували міжнародну хакерську мережу, яка займалася розповсюдженням шкідливих програм і спаму в мережі інтернет, а також відмивала гроші рекрутингової компанії.

«П'ятеро людей кілька днів тому затримали, з них, троє українці, в їх числі організатор мережі, який був затриманий в Полтаві», - заявив Юрій Луценко.

Він зазначив, що підозрюваний при затриманні чинив озброєний опір, використовуючи автомат Калашникова і бойовий пістолет.

Генпрокурор також повідомив про кількість проведених у всьому світі обшуків і їх результати.

«Проведено обшуки в майже 40 приміщеннях, вилучені кілька десятків серверів. Правоохоронці з усього світу припинили діяльність понад 220 серверів, які були заражені вірусом, а також заблокували близько 800 тис. доменів», - додав він.

За його словами, зловмисники інфікували близько півмільйона комп'ютерів щодня, а потім вимагали відшкодування за ліквідацію вірусу. Тільки доведені фінансові втрати по всьому світу через діяльність організації склали понад 100 млн. євро. До ліквідації мережі, яка існувала 7 років, доклали зусиль правоохоронці 30-ти країн.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY