detector.media
02.12.2016 10:18
Нацрада замовила прорахунок 70 ФМ-частот і однієї частоти в Чонгарі для DVB-T2
Нацрада замовила прорахунок 70 ФМ-частот і однієї частоти в Чонгарі для DVB-T2
1 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення замовила в «Українського державного центру радіочастот» прорахунок 70 ФМ-частот у 22 областях України та однієї телевізійної частоти в Чонгарі Херсонської області для цифрового наземного мовлення стандарту DVB-T2.

Прорахунок 70 ФМ-частот замовлено за запитом Національної телекомпанії України, яка хоче розширювати мережу «Українського радіо». Втім НТКУ досі не освоїла 37 ФМ-частот, на які вже отримала ліцензії, заявив голова Нацради Юрій Артеменко. Тому Нацрада звертатиметься до НТКУ за поясненнями ситуації.

Прорахунок телевізійної частоти для DVB-T2 замовлено за запитом ТОВ «Телемережі України» - оператора телекомунікацій з Луцька, який будує в Чонгарі вежу для забезпечення українським мовленням окупованого Криму. Раніше, у жовтні, Нацрада оголосила конкурс на 4 ФМ-частоти в Чонгарі, нагадав член Нацради Сергій Костинський. Передавачі радіомовників теж будуть розміщені на вежі «Телемереж України». Нині ж Нацрада хоче забезпечити Крим ще й телевізійним цифровим мовленням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY