detector.media
01.12.2016 18:01
Фейгін заявляє про політичну підтримку Франції у звільненні Сущенка
Фейгін заявляє про політичну підтримку Франції у звільненні Сущенка
Франція має політичні і дипломатичні можливості, щоб вплинути на керівництво Росії з метою звільнення заарештованого в РФ кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка.

Про це заявив адвокат українського журналіста Марк Фейгін за результатами зустрічі у четвер, 1 грудня, у Сенаті Франції, повідомляє «Укрінформ».

«За результатами зустрічі у мене склалося враження, що питання на політичному рівні може бути вирішене позитивно. Але адміністративний, бюрократичний рівень потребує ще додаткових зусиль, проведення зустрічей, дискусій всередині основних відомств Франції, насамперед - в МЗС», - сказав адвокат українського журналіста.

При цьому від висловив сподівання, що політична підтримка у процесі звільнення Романа Сущенка з боку французького парламенту буде забезпечена.

«Це дуже важливо. Адже ми маємо справи із тією частиною політичного істеблішменту, яка сьогодні у Франції є опозиційною та представлена правими республіканцями. Але ми не віддаємо перевагу одній політичній силі, не обираємо між республіканцями і соціалістами. Наше завдання – консолідувати зусилля тих та інших», - наголосив Марк Фейгін.

При цьому адвокат висловив переконання, що Романа Сущенка обов’язково відпустять.

«Його обміняють, але це буде не процесуальний порядок. Водночас питання, коли та на яких умовах, залишається відкритим. І Франція, як головний союзник у цьому питанні, повинна мати таку консолідовану позицію - від парламенту, Міністерства закордонних справ і аж до Єлисейського палацу, до президента Республіки», - підкреслив адвокат.

Раніше адвокат повідомив, що «Репортери без кордонів» активізують дії з метою підтримки та звільнення затриманого в Росії журналіста Романа Сущенка.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

Зараз Марк Фейгін знаходиться у Парижі у справі Сущенка.

Більше за темою читайте тут.

На фото - Марк Фейгін

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY