detector.media
30.11.2016 16:54
Відбулося друге засідання у справі повернення Скрипіна до ГО «Громадське телебачення»
Відбулося друге засідання у справі повернення Скрипіна до ГО «Громадське телебачення»
30 листопада в Печерському районному суді Києва відбулося друге засідання у справі повернення Романа Скрипіна до Громадської організації «Громадське телебачення». Суд вирішив запросити трьох співробітників Громадського в якості свідків на наступне засідання, яке відбудеться 24 січня – голову ГО Наталю Гуменюк, головного режисера Анну Цигиму та Андрія Баштового, який відповідає за розробку платформи.

Про це повідомляє прес-служба «Громадського».

У своєму коментарі «Детектору медіа» Роман Скрипін підтвердив, що на наступне засідання суду викликані у якості свідків Наталя Гуменюк, Анна Цигима та Андрій Баштовий. За його словами, на опитуванні свідків наполягала ГО «Громадське телебачення». Водночас двох свідків з боку «Громадського» суд відхилив.

«Зустрінемось 24 січня у суді», - заявив Роман Скрипін, зазначивши, що не буде зараз коментувати деталі справи.

Як зазначено в релізі «Громадського», колишній очільник ГО «Громадське телебачення» Роман Скрипін намагається через суд повернутися до організації. Він звернувся до суду із позовною заявою в якій вказує, що його виключення з членів громадської організації у лютому 2016 року було безпідставним.

Перше засідання у справі відбулося 11 жовтня 2016 року. Тоді судовий розгляд справи по суті не розпочався через виявлення помилки, допущеної представником Скрипіна при підготовці процесуальних документів. На виправлення таких недоліків суд дав Роману Скрипіну та його адвокату 5 днів.

Нагадаємо, конфлікт між співзасновниками «Громадського телебачення» потрапив у публічну площину 19 січня, коли наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. «Громадське» вимагало від пана Скрипіна передати права на домен та повернути кошти.

Зокрема, «Громадське» звинуватило Романа Скрипіна у виведенні 212 788 євро з рахунку PayPal та 38 324 доларів з YouTube-каналу організації. За фактом виведення грошей поліція відкрила кримінальну справу.

19 січня Роман Скрипін пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту, а доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа Скрипіна є лише наміри про дію.

15 лютого ГО «Громадське телебачення» виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Гришина.

У липні світова організація інтелектуальної власності (WIPO) не підтримала скаргу ГО «Громадське телебачення» щодо домену hromadske.tv проти колишнього очільника ГО Романа Скрипіна.

На фото - Роман Скрипін

Фото: YouTube

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY