detector.media
29.11.2016 19:11
Star Media адаптує формат ВВС і зніматиме у копродукції серіал про події жовтня 1917 року
Star Media адаптує формат ВВС і зніматиме у копродукції серіал про події жовтня 1917 року
Українсько-російська група компаній Star Media почала адаптацію для російського і українського телеринків популярного в Великій Британії серіалу «Доктор Фостер». У копродукції з німецькою та французькою компаніями розробляється проект 6-серійного історичного серіалу «Червоний жовтень».

Про це глава групи Влад Ряшин повідомив в інтерв’ю «Ліга.net».

Відповідаючи на питання про співпрацю з зарубіжними кінокомпаніями, він нагадав, що Star Media спільно з Warner Brothers адаптує формат детективного серіалу «Менталіст», і повідомив, що разом з BBC готує популярний у Великобританії хіт «Доктор Фостер».

«Є ряд проектів, які неможливі без копродукції з російськими партнерами. Тісно працюємо з "Білорусьфільм", з "Белтелерадіо". Водночас, природно, працюємо з українськими телеканалами. Активно співпрацюємо з "Інтером" і ТРК "Україна", знімаємо пілот україномовного серіалу з Новим каналом, зараз обговорюємо спільний продукт з ICTV, цілком можливо, що почнемо виробляти продукт з СТБ, і вже є цілком конкретні плани з "1+1". Причому це проекти різні, як виключно для українського ринку, так і ті, що ми розраховуємо продавати в усьому світі. В основному це телевізійне багатосерійне кіно. Але є і повнометражне», - сказав Влад Ряшин, продовжуючи тему.

Він також заявив, що у зараз в девелопменті у групи Star Media перебуває крім англомовного проекту серіалу-байопіку «Мата Харі» ціла лінійка інших англомовних проектів. За його словами, їх доля залежить багато в чому від успішної дистрибуції «Мата Харі».

Влад Ряшин також повідомив, що продажем прав на показ серіалу «Мата Харі», бюджет однієї серії якого склав близько $1 млн.,  займається дистриб'ютор Red Arrow International.

«Вони кажуть, що є інтерес, і він високий. З величезної кількості територій надійшли запити. У Каннах ми показали одну серію, а зараз вирішили відправляти на першому етапі відразу три - першу, четверту і сьому, щоб була зрозуміла динаміка серіалу. Згодом зацікавлені канали запросять весь серіал - і тільки після цього почнуться предметні переговори. Швидше за все, розуміння і ясність наступлять ближче до весни», - сказав він.

Крім дистриб'ютора Red Arrow International партнерами  Star Media у виробництві серіалу «Мата Харі» є телеканал «Інтер» в Україні і «Первый канал» в Росії.

Влад Ряшин також нагадав про великий проект «Софія» про життя Софії Потоцької, який розробляється групою у копродукції, а також повідомив про новий проект – серіал «Червоний жовтень».

«Мата Харі ще не продається, але фактично вже на нас працює. Західні партнери побачили наш production value, і ми бачимо різницю в інтонаціях, відносинах і зміст розмов. Це призвело до того, що ми підписали контракти про копродакшн двох нових проектів. Один з них - зі світовим дистриб'ютором, що входять в топ-10, - Freemantle Media. У грудні відбудеться зустріч з авторами, англійські драматурги пишуть проект Софія щодо подій з життя Софії Потоцької. Це буде історична драма на англійській мові. І другий контракт ми підписали з "Гамбург Студіо" з Німеччини і французької Federation Entertainment. Це буде 6-серійний проект, робоча назва якого - "Червоний жовтень"», - повідомив він.

Також Star Media працює на проектом про дружину київського князя Володимира Великого.

«Закінчуючи тему англомовних серіалів, я хочу сказати про проект, який ми розробили і пишемо з американським драматургом, але за нашим брифом - це "Анна Візантійська", історична драма про ту саму Анну, яка стала дружиною Володимира і разом з ним хрестила Русь. Це наші англомовні плани на майбутнє, є ще ряд історій в девелопменті», - сказав Влад Ряшин.

Нагадаємо, в Україні прем’єра детективного серіалу «Менталіст» виробництва українсько-російської групи компаній Star Media відбудеться на телеканалі ICTV.

«Менталіст» є російсько-українською адаптацією однойменного американського детективного драматичного серіалу. Star Media розпочала зйомки 16-серійного фільму на початку жовтня. Серіал фільмують у Росії та в Україні.

Роль металіста виконує ізраїльський актор Йехезкель Лазаров. Автор сценарію – Аркадій Висоцький, режисер-постановник – Олексій Мурадов.

Про плани Star Media зняти власну адаптацію «Менталіста» відомо із січня 2015 року.

На фото - Влад Ряшин

Фото: «Ліга. net»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY