detector.media
27.11.2016 17:37
Правозахисники вирішили зробити фотографії сімей кримських політв'язнів
Правозахисники вирішили зробити фотографії сімей кримських політв'язнів
26 листопада на щомісячних розширених зборах руху «Кримська солідарність» у Сімферополі прийняли рішення провести фотосесії для всіх членів сімей кримських політв'язнів.

Фотографії будуть використовувати для публікацій, які пов'язані з кримськими політв'язнями, повідомляють «Крим.Реалії».

Актуальність ініціативи підтвердив адвокат Еміль Курбедінов.

«Ми повинні показати, що вони звичайні відкриті сім'ї, які не мають нічого спільного з тероризмом. Це допоможе розвінчати негативні стереотипи, встановлені владою для кримських політв'язнів і їхніх сімей», – зазначив Еміль Курбедінов.

За словами активіста кримськотатарського національного руху, першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, в планах можливий випуск буклету, присвяченого кримським політв'язням.

Нагадаємо, 9 квітня в Севастополі Кримська контактна група з прав людини вперше організувала зустріч всіх сімей мусульман, заарештованих російськими правоохоронцями у Криму. Дана практика стала щомісячною. Уже на травневій зустрічі родичі політв'язнів оголосили, що об'єднуються в громадське об'єднання «Кримська солідарність».

Пізніше об'єднання «Кримська солідарність» стало відкритим не тільки для родичів обвинувачених російськими правоохоронцями у приналежності до організації «Хізб ут-Тахрір», а й для сімей інших політв'язнів Криму, а також викрадених і зниклих мусульман.

Нагадаємо, у Києві пройшла фотовиставка журналіста «Радіо Свобода» Антона Наумлюка під назвою «Суд абсурду», на якій були представлені фотографії з судових засідань у справах «в’язнів Кремля» – українських громадян, переслідуваних у Росії та окупованому Криму з політичних мотивів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY