detector.media
26.11.2016 13:11
МЗС Таджикистану позбавило акредитації шістьох журналістів «Радіо Свобода»
МЗС Таджикистану позбавило акредитації шістьох журналістів «Радіо Свобода»
25 листопада Міністерство закордонних справ Таджикистану скасувало акредитації для шести кореспондентів «Радіо Вільна Європа»/Таджицької служби «Радіо Свобода».

Причиною стала відмова служби видалити повідомлення, що дочка президента Емомалі Рахмона зайняла високу державну посаду, повідомляє «Радіо Свобода».

У заяві «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» йдеться, що чиновники МЗС Таджикистану дали журналістам Таджицької служби п'ять хвилин на те, аби видалити повідомлення про президентську доньку з сайту, інакше кореспонденти служби в Душанбе позбудуться акредитацій.

Повідомляється, що дію акредитацій призупинили в другій половині дня 25 листопада після того, як Таджицька служба «Радіо Свобода» перевірила дані повідомлення і вирішила зберегти його.

Шестеро журналістів, які втратили свої акредитації, не мали нічого спільного з новиною про те, що третя дочка президента Таджикистану Емомалі Рахмона Рукшона Рахмонова стала керівницею Департаменту МЗС з питань міжнародних організацій.

«Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» повідомило, що МЗС Таджикистану відмовилося вказувати причину відмови в акредитації журналістам.

Вже вдруге за останні два тижні таджицька влада вимагає, аби «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» видалило повідомлення зі свого веб-сайту. 6 листопада чиновники вимагали прибрати повідомлення від Держдепартаменту США з попередженням американським громадянам не їхати до Таджикистану через потенційну терористичну загрозу. Тоді журналісти відмовилися зняти повідомлення з сайту.

Президент «Радіо Вільна Європа»/  «Радіо Свобода» Томас Кент висловив обурення діями влади Таджикистану щодо журналістів.

Нагадаємо, Міжнародна правозахисна організація Freedom House у Вашингтоні повідомила про те, що рівень свободи ЗМІ у світі за 2015 рік впав до найнижчого рівня за останні 12 років.

Аналітик Freedom House Елен Агекян сказала : «У деяких країнах Центральної Азії, таких як Туркменистан, з року в рік все практично без змін. У інших країнах, як-от Таджикистан, ми бачили багато репресій щодо свободи вираження думок, пов'язаних з розгоном ісламських політичних партій».

На фото - палац Емомалі Рахмона

Фото: puerrtto.livejournal.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY