detector.media
25.11.2016 13:06
Висвітлювати допит Януковича у Києві акредитувалися 102 журналісти
Висвітлювати допит Януковича у Києві акредитувалися 102 журналісти
На відеодопит екс-президента України Віктора Януковича, який розпочався у Святошинському районному суді в Києві 25 листопада о 13:00, акредитувалися 48 представників ЗМІ. Російським журналістам у акредитації було відмовлено

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Російських журналістів не аккредитовували на захід, оскільки є постанова Верховної Ради від 12 лютого 2015 року про тимчасове призупинення акредитації журналістів і представників деяких ЗМІ Російської Федерації при органах державної влади України», - сказала вона.

За словами пані Какауліної, акредитуватися хотіли НТВ, donnews, «Слов'янські новини», «Коммерсант». При цьому представник прес-служби повідомила, що є серед акредитованих ЗМІ українські редакції «КП в Україні» і «ТАРС».

«Українських ЗМІ наразі у нас акредитувалося 43, це 102 журналісти. Бажаючих російських ЗМІ були одиниці насправді, але ми їх не акредитували», - відзначила вона.

Водночас Какауліна додала, що у Державній судовій адміністрації України немає інформації про кількість акредитованих журналістів у Ростові-на-Дону.

Пані Какауліна розповіла, що для журналістів передбачено окремий зал, де в онлайн режимі можна спостерігати за судовим засіданням. Вона відзначила, що у залі зможуть бути присутніми тільки камери телеканалів, які вестимуть пряму трансляцію.

Нагадаємо, сьогодні, 25 листопада о 13:00 «Громадське телебачення», «UA: Перший» та інтернет-портал 112.ua розпочали трансляцію засідання суду, а пізніше ЗМІ транслюватимуть і прес-конференцію колишнього Президента України Віктора Януковича з приводу розслідування вбивств на Майдані.

Зазначимо, у травні Святошинський районний суд Києва вирішив допитати по відеоконференцзв'язку Януковича та екс-командувача Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Станіслава Шуляка в справі проти 5 колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут», обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській в Києві.

Фото: скріншот відео «Громадського»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY