detector.media
24.11.2016 13:45
Соколова спростовує узгодження інтерв'ю Саакашвілі з АП і Порошенко
Соколова спростовує узгодження інтерв'ю Саакашвілі з АП і Порошенко
Так ведуча 5 каналу Яніна Соколова відреагувала на колонку журналіста Євгена Середи «Навіщо 5 канал узяв інтерв'ю в Саакашвілі?», яка вийшла на «Детекторі медіа» 23 листопада

Своїми враженнями пані Соколова поділилася з «Детектором медіа».

За її словами, колектив програми «Рандеву» обурився матеріалом пана Середи «Навіщо 5 канал узяв інтерв'ю в Саакашвілі?», в якому, як зазначає телеведуча, йдеться про узгодження інтерв’ю Михеїла Саакашвілі з президентом Петром Порошенком.

«Нас обурив цей матеріал. Безпідставні звинувачення і відверта брехня. Сумно, що домисли пана передрукувало чимало інших ЗМІ, таким чином підписуючися під цією брехнею. Команда проекту "Рандеву" завляє, що інтерв'ю  із Саакашвіллі ніхто ніколи не цензурував – сказала пані Соколова.  "Рандеву" – це програма, у якій рідко буває комфортно. Ми говоримо з першими особами держави про те, про що рідко питають на брифінгах і прес-конференціях. Якщо ефір цензуруватимуть, я не бачу сенсу в існуванні цього формату».

За словами телеведучої, про інтерв’ю для проекту «Рандеву» з тодішнім очільником Одеської ОДА Михеїлом Саакашвілі вона домовлялася ще з квітня, однак прес-служба відмовляла через складний графік чиновника. Тоді пані Соколова звернулася по допомогу до спільного з Саакашвілі товариша, депутата Парламенту Грузії. Протягом трьох днів телеведуча отримала згоду. 

«І ми записали інтерв'ю Саакашвілі, на яке жодним чином ніхто не впливав – ні керівництво каналу, ні сам Саакашвілі, ні його команда. Ми мали право це ставити в цю суботу, в наступну суботу і в будь-яку іншу суботу, як ми вважатимемо доцільно суто з інформаційних міркувань. У нас є свій редакційний графік, який не узгоджується і не робиться за бажанням гостей або керівництва каналу, як це дуже часто, безумовно, трапляється на приватних теле ЗМІ», –  сказала пані Соколова.

Телеведуча також зазначила, що інтерв'ю Саакашвілі за збігом обставин вийшло в той день, коли стало відомо про його відставку.

«Ми не знали про його відставку під час інтерв'ю, тому і змушені були на початку додавати мою начитку про те, що так сталося, – сказала пані Соколова. – На місяць у нас є чотири інтерв'ю і ми дивимося, яке краще ставити в зв'язку з подіями в ту чи іншу суботу. Політичний тиждень багатий на подіі. Чим ближче наш гість до іх контексту – тим і визначається черговість. Із Саакашвіллі ми інтуїтивно попали у «яблучко».

Як зазначила пані Соколова, Саакашвілі хоч і є суперником Порошенка, та на журналістську політику програми це жодним чином не впливає.

«Ніхто на нас не впливає. І в подальшому, якщо з'являться такі впливи, ми про це повідомимо досить публічно», – резюмувала телеведуча.

Нагадаємо, колонка журналіста Євгена Середи «Навіщо 5 канал узяв інтерв'ю в Саакашвілі?» була опублікована на сайті «Детектор медіа» у розділі Column 23 листопада.

Фото: скріншот відео 5 каналу та ДМ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY