detector.media
22.11.2016 17:28
Фільм «Волинь» не погіршив ставлення поляків до українців – посол Польщі
Фільм «Волинь» не погіршив ставлення поляків до українців – посол Польщі
Посол Республіки Польщі в Україні Ян Пєкло заявляє, що ставлення до українців у Польщі після виходу фільму «Волинь» про Волинську трагедію у часи Другої світової війни залишається дружнім і жодних проблем з їхньою безпекою немає.

Про це він заявив журналістам у вівторок, 22 листопада під час круглого столу «Польща та Україна в архівах комуністичних спецслужб. 20 років діяльності спільної робочої групи», повідомляє «Укрінформ».

«У Польщі працюють, навчаються, інвестують близько мільйона українців, і жодної проблеми чи загрози для них немає, ставлення просто добре. Нам треба над цим працювати, а не намагатися знайти якийсь історичний диспут, який не потрібен ані українцям, ані полякам», - сказав Ян Пєкло. 

Він розповів, що фільму «Волинь» не бачив, але, на його думку, його не можна трактувати як документ, бо «це просто не документ, це просто артистична візія режиссера».

Ян Пєкло зазначив, що сьогодні у Києві зустрілися польські і українські історики, щоб на основі документів виробляти спільні рішення стосовно білих плям нашої історії.

«Я думаю, що розв'язання цього питання - в руках істориків, а нам, полякам і українцям, дуже важливо думати про майбутнє і наше стратегічне партнерство в регіоні», - переконаний посол Польщі в Україні. 

Нагадаємо, у жовтні в Києві скасували спеціальний показ польського фільму «Волинь», на презентацію якого мав приїхати режисер Войцех Смажовський.

Польський історик, заступник директора Центру польсько-російського діалогу та порозуміння Лукаш Адамський закликав не сприймати появу будь-яких книг чи фільмів у Польщі щодо спільного історичного минулого з Україною, як до прикладу стрічку «Волинь», як скоординовану польську акцію, здійснену під тиском РФ.

На фото - кадр з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY