detector.media
19.11.2016 14:31
Китайські «тітушки» перешкоджали журналістам ВВС взяти інтерв’ю
Китайські «тітушки» перешкоджали журналістам ВВС взяти інтерв’ю
Знімальній групі британського телеканалу BBC, яка намагалась взяти інтерв'ю у китайської опозиціонерки, вхід до будинку заблокували близько 10 осіб.

Про це повідомив канал BBC y Facebook.

«Нам не дозволили відвідати незалежного кандидата на виборах Китаю», – йдеться у повідомленні.

Коли репортеру Джону Судворту все ж вдалося підійти та постукати у двері, його одразу ж відтіснили від них люди у темному одязі, зазначає канал «24».

На стукіт відгукнулись господарі будинку, які не зрозуміли, що відбувається у них на подвір’ї. Журналісти спробували поспілкуватися з кандидаткою на відстані, але китайські «тітушки» затуляли камеру та силою зачинили двері.

До початку наступного року близько 900 мільйонів осіб має проголосували у місцевих виборах у Китаї.

Нагадаємо, Китай посилив контроль за контентом інтернет-сайтів. Згідно з новими вимогами,  головні редактори китайських сайтів несуть персональну відповідальність за їхній зміст. Керівництво новинних сайтів повинно цілодобово відстежувати зміст заміток і статей, щоб не допустити фактичних, стилістичних та інших помилок.  До цього новинним сайтам заборонили публікувати неперевірену інформацію з соцмереж. Усі ці зміни - частина масштабної кампанії по посиленню державного контролю в сфері ЗМІ.

На фото - під час інциденту

Фото: з відео ВВС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY