detector.media
19.11.2016 13:01
Перший в Україні конгрес ПЕН-клубу прийматиме Львів
Перший в Україні конгрес ПЕН-клубу прийматиме Львів
У п’ятницю, 18 листопада, Андрій Курков, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу, який об’єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів, та міський голова Львова Андрій Садовий підписали меморандум про проведення 83-го міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові. В Україні зберуться понад 200 письменників зі світовим ім’ям.

Про це повідомляє Zaxid.net

Конгрес ПЕН-клубу відбудеться у Львові у вересні 2017 року.

«Мені дуже приємно, що спільнота довірила нам у вересні наступного року провести у Львові велике зібрання. Місто бере на себе дуже серйозні зобов’язання, тому що для нас важливо, аби до Львова приїжджали нові люди, щоби був думальний процес, щоби львів’яни все більше і більше читали. Тому що у цьому світі треба вміти приймати мудрі рішення, а мудрі рішення треба щоби робили мудрі люди, а для цього вони мають бути освідченні», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«На конгрес, який відбудеться з 18 по 22 вересня наступного року у Львові, приїде понад 200 знаних, відомих письменників, видавців, перекладачів. Тематику ми будемо обговорювати з часом, але, звичайно, українська тематика буде головною, зокрема ситуація з кримсько-татарськими письменниками, з культурою кримських татар і з культурами меншостей. В принципі, одна з цілей асоціації – це захист міноритарних літератур і культур», – відзначив Андрій Курков, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу.

Цьогоріч конгрес ПЕН-клубу відбувався в Іспанії. Назва клубу – ПЕН – це абревіатура від англійських слів Poets, Playwrights, Essayists and Novelists – «поети, драматурги, есеїсти, романісти», які складаються в слово «пен» (pen) – ручка для писання.

ПЕН-клуб є неполітичною, недержавною організацією, яка перебуває в формальних консультаційних зв’язках з ЮНЕСКО і має спеціальний консультативний статус в Економічній і Соціальній Раді ООН.

ПЕН-клуб засновано 5 жовтня 1921 в Лондоні з ініціативи англійських письменників Кетрін Емі Доусон-Скотт та Джона Голсуорсі (останній став першим президентом клубу). Першими членами ПЕН-клубу стали письменники Джозеф Конрад, Бернард Шоу та Герберт Веллс.

Нагадаємо, в жовтні український письменник та публіцист, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу Микола Рябчук повідомив, що наступний конгрес міжнародного ПЕН-клубу, на який приїдуть найкращі письменники світу, відбудеться 2017 року в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY