detector.media
17.11.2016 10:08
18 листопада - презентація книг шрифтом Брайля
18 листопада о 15:00 в Книгарні «Є» (Київ, вул. Лисенка 3) відбудеться презентація двох перших книг, надрукованих шрифтом Брайля для незрячих людей, в межах соціального проекту «Braille Studio».

Волонтерство, меценатство, благодійність – це феномен українського суспільства. І стосується це не лише сфери оборони чи медичного піклування, але й захисту рівних прав людей з інвалідністю на освіту, працевлаштування, доступ до інформації, інфраструктури тощо.

Наша команда здійснює захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору,сприяючи їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства, вже багато років. "За плечима" – важливий досвід, безліч соціальних проектів, і в цій діяльності найбільш відчутною є допомога небайдужих людей та організацій: меценатів, грантодавців, волонтерів.

Braille Studio – це ініціатива, спрямована на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля із центрами у Києві та Луцьку. На сьогодні вдалося запустити лише луцький центр студії друку шрифтом Брайля, створеної  за кошти небайдужих волинян: директорки клініки Загурського – Тетяни Єремеєвої, очільника Благодійного фонду "Волинь 2014"– Петра Пилипюка, надзвичайної підтримки Волинської обласної друкарні і місцевої влади, людей, які перераховували кошти на відкриття друкарні "Braille Studio" у Луцьку. 

Дуже символічно, що книга "Волонтери" є "першою ластівкою" соціального проекту "Braille Studio".

Для дітей надруковано книгу волинської авторки Надії Гуменюк «Літо з амазонками».

В Україні на сьогодні майже відсутній доступ для незрячих людей навчатися, інтелектуально розвиватися, тому справа, яку ми розпочали і робимо разом з кожним із вас, є надзвичайно важливою.

Під час заходу відбудеться:

Контактна особа: Юлія Сачук, 063 443 29 32, juliesachuk@gmail.com.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY