detector.media
16.11.2016 11:14
Рада рекомендувала створювати інформаційні проекти і фільми для увічнення пам’яті про Бабин Яр
Рада рекомендувала створювати інформаційні проекти і фільми для увічнення пам’яті про Бабин Яр
16 листопада Верховна Рада ухвалила постанову «Про Рекомендації парламентських слухань "75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність"». За проголосували 252 народних депутати.

Цією постановою схвалено рекомендації відповідних парламентських слухань, що відбулися 27 вересня 2016 року.

Зокрема, Міністерству інформаційної політики, Міністерству культури, Державному комітету телебачення і радіомовлення, Міністерству закордонних справ та Українському інституту національної пам’яті рекомендовано забезпечити створення інформаційних проектів, фільмів, видань «задля формування в українському суспільстві атмосфери толерантності на основі усвідомлення історичних уроків Голокосту та інших геноцидів і увічнення пам'яті про Бабин Яр як символ Голокосту в Східній Європі».

А поблизу київського телецентру, де нині розташована Національна телекомпанія України, за адресою вул. Мельникова, 44, Міністерство культури і Київська міська державна адміністрація мають створити і відкрити Меморіальний музей пам’яті жертв Бабиного Яру.

Нагадаємо, що проект постанови № 5349 зареєстрували 3 листопада народні депутати Микола Княжицький, Ірина Подоляк, Віктор Єленський та Ярослав Лесюк.

Фото - DT.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY