detector.media
16.11.2016 10:44
Сьогодні – День працівників радіо, телебачення та зв'язку
Сьогодні – День працівників радіо, телебачення та зв'язку
16 листопада в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення і зв'язку. Це свято започатковано 1994 року згідно з указом президента на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення і телекомунікаційної галузі України.

За радянських часів професійне свято працівників телебачення та радіомовлення відзначалося 7 травня. Цю дату було встановлено 1945 року, під час святкування 50-річчя винайдення радіо Олександром Поповим. Цієї традиції дотримувалися також і після здобуття Україною незалежності.

1994 року Укртелерадіокомпанія запропонувала керівництву держави встановити 16 листопада як професійне свято для теле-, радіопрацівників. Саме цього дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача українського радіо. 11 листопада 1994 року, в переддень 70-річчя початку радіомовлення в Україні, був виданий відповідний указ.  З того часу 16 листопада  вважається днем працівників електронних мас-медіа України.

Тож вітаємо працівників телебачення, радіо та зв'язку і зичимо  професійних успіхів!

Нагадаємо, сьогодні, 16 листопада, президент Петро Порошенко привітав з професійним святом працівників радіо, телебачення та зв’язку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY