detector.media
15.11.2016 19:01
«Громадське» не збирається шукати заміну Юлії МакГаффі
«Громадське» не збирається шукати заміну Юлії МакГаффі
Виконавча директорка «Громадського телебачення» Катерина Горчинська повідомила, що Юлія МакГаффі, яка з жовтня припинила співпрацю з каналом, мала виконувати координуючі функції команди платформи hromadske.ua. Після звільнення журналістки «Громадське» не планує її кимось заміняти.

Про це Катерина Горчинська повідомила у коментарі «Детектору медіа».

Нагадаємо, екс-головна редакторка американського сайту для російськомовної громади Forum Daily  Юлія МакГаффі почала співпрацю з «Громадським» 18 липня і мала координувати роботу сайту, команди редакторів соціальних мереж та здійснювати подальшу підтримку і розробку платформи hromadske.ua.

Днями Юлія МакГаффі повідомила, що з 1 жовтня не працює на «Громадському телебаченні». Її співпраця з цим ЗМІ два з половиною місяці. Як пояснила журналістка у коментарі «Детектору медіа»,  вона залишила «Громадське телебачення» за станом здоров’я. На разі вона не має планів щодо майбутнього місця роботи.

Катерина Горчинська підтвердила, що Юлія МакГаффі звільнилася з «Громадського» за станом здоров’я.

«З Юлею були пов'язані плани самє координації. Її місце було унікальним, створеним під Юлині компетенції. У нас є люди, які компетентні кожен у своєму напрямі. Зараз за розвиток платформи "Громадського" відповідають ті самі фахівці: Андрій Баштовий, як і раніше, контролює розробку, Євген Спірін, як і раніше, головред сайту, і Артем Арутюнян, як і раніше, глава СМ», - сказала пані Горчинська.

У липні Катерина Горчинська заявляла, що  Юлія МакГаффі - професіонал, яких на ринку надзвичайно мало. «Її робота буде на перетині редакційної, технічної та стратегічної. Знайти кращого кандидата на таку роль годі й старатися», – сказала тоді пані Горчинська.

Нагадаємо, в січні Юлія МакГаффі стала головною редакторкою американського сайту для російськомовної громади Forum Daily.

Юлія МакГаффі працює в журналістиці з 1994 року. Вона – архітектор  і колишня головна редакторка сайту korrespondent.net. Брала участь в розробці та запуску журналу «Кореспондент» в команді американського видавця Джеда Сандена. Пішла з «Корреспондента» після купівлі журналу та сайту Сергієм Курченком в 2013 році.

На фото - Катерина Горчинська

Фото: УКУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY