detector.media
15.11.2016 10:29
19-річного кримчанина посадять у в’язницю за публікацію «ВКонтакте»
19-річного кримчанина посадять у в’язницю за публікацію «ВКонтакте»
18-річна дівчина та 19-річний хлопець з Сімферополя засуджені за «розпалювання ненависті та ворожнечі за ознаками національності з використанням мережі Інтернет»

Про це 14 листопада повідомила в прес-служба «прокуратури» Криму.

Зокрема, 19-річний кримчанин засуджений на 3 роки і 10 місяців позбавлення волі.

«Центральний районний суд Сімферополя виніс вирок у відношенні 19-річного місцевого жителя. Встановлено, що засуджений розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі «ВКонтакте» аудіо- і відеоматеріали, які містять в собі ознаки порушення ворожнечі по відношенню до представників кавказьких народностей. Крім того, він наніс перехожому в ході спровокованої ним конфлікту шкоду здоров'ю середньої тяжкості», - повідомляє прес-служба.

Крім того, вироком «Київського районного суду» Сімферополя засуджена 18-річна місцева жителька.

«Вона розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" текстові файли, що містять інформацію, спрямовану на розпалювання ненависті і ворожнечі до представників кавказьких народностей. За злочин, передбачений ч. 1 ст. 282 (розпалювання ненависті і ворожнечі за ознаками національності з використанням мережі інтернет), їй призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, яке застосоване умовно», - йдеться на сайті прокуратури.

Нагадаємо, на початку листопада у Керчі оштрафували 21-річного місцевого жителя за «поширення в Інтернеті матеріалів екстремістської спрямованості».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY