detector.media
13.11.2016 16:08
Підприємець у Бахмуті надавав доступ до забороненого російського ТБ-контенту - СБУ
Підприємець у Бахмуті надавав доступ до забороненого російського ТБ-контенту - СБУ
Співробітники Служби безпеки України викрили у Бахмуті (Донецька) підприємця, який підозрюється у тому, що встановлював супутникове обладнання з можливістю перегляду російських пропагандистських каналів.

Про це повідомляє Прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що головний офіс та телекомунікаційне обладнання комерсантів розташоване у тимчасово окупованій терористами Горлівці (Донецька область).

СБУ стверджує, що, отримавши замовлення, підприємець встановлював клієнтам у підконтрольних українській владі районах супутникове обладнання, «прошите» для перегляду російських каналів. Вартість підключення становила три тисячі гривень, частину грошей зловмисник пересилав керівництву компанії до «ДНР».

Співробітники спецслужби спільно з поліцією затримали підозрюваного під час монтажу обладнання в одній з кав’ярень Бахмута.

За наявною інформацією, на території Бахмутського району через супутникове обладнання трансляцію пропагандистських каналів отримують понад п’ять тисяч споживачів, у тому числі публічні заклади. СБУ спільно з іншими правоохоронними та державними органами розпочала комплекс заходів з відключення у користувачів забороненого російського ТБ-контенту.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив перевіряти місця масового відпочинку та скупчення людей (готелі, бази відпочинку, розважальні заклади) стосовно припинення ретрансляції російських телеканалів, розповсюдження яких обмежене на території України.

Станом на 1 листопада 2016 року судами і Нацрадою ухвалені рішення про обмеження розповсюдження на території України 76 російських телеканалів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY