detector.media
12.11.2016 17:12
Виходить у прокат фільм «Жива» про зв`язкову УПА Анну Попович
Виходить у прокат фільм «Жива» про зв`язкову УПА Анну Попович
24 листопада в Києві відбудеться прем’єрний показ художнього фільму Тараса Химича «Жива», який розкриває невідомі сторінки з життя зв`язкової УПА Анни Попович. Цього ж дня стартує всеукраїнський прокат стрічки.

Про це повідомляє прес-служба студії Invert Pictures («Інверт Пікчерз»).

Продакшн заявляє, що у фільмі, заснованому на документальних фактах, немає політики та пропаганди: «лише долі людей в обставинах та подіях, які нам відомі». Сценарій написали Любомир Соломченко і Тарас Химич.

Зйомки фільму «Жива» тривали впродовж трьох років. Знімали у тій частині Карпат, де насправді розгорталась реальна історія життя головної героїні Анни Попович - у Горганах. Сценидопитів були відтворені у Львівському національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Як зазначає студія, під час зйомок було використано справжню техніку та зброю 1940-50-х років, знімальна група співпрацювала з найкращими військовими консультантами та істориками України.

У зйомках взяли участь українські актори Ольга Комановська, Ростислав Держипільський, Юрій Хвостенко, Альбіна Сотникова, Ярослав Кіргач, Олександра Люта, а також учасники АТО, переселенці з Донецька.

«Основою фільму стала історія Анни Попович. Маючи надприродні здібності, вона змінила не тільки свою долю, але й долі тих, хто був поряд. Вона дала дозвіл на роботу, але зауважила, що фільм має бути не документальний, а художній, видовищний: "Зробіть із мого життя щось цікаве, аби то не просто була оповідь. Там має бути кохання, драма, все!"», -   сказав Тарас Химич, режисер, продюсер, оператор проекту.

Нагадаємо, в Україні не дозволено прокат німецького бойовика про торгівлю людьми Tschiller: Off Duty. Заборона здійснена відповідно до українського законодавства, повідомили у Держкіно.

За сюжетом, головний герой у виконанні відомого німецького актора Тіля Швайгера відправляється до Москви рятувати викрадену торгівцями людьми доньку. Йому  допомагає майор Федеральної служби безпеки (ФСБ), який висвітлений як позитивний герой. Як пояснив  перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін, фільм заборонили в Україні через позитивний образ працівника російської ФСБ.

На фото – кадр з фільму

Фото: прес-служба студії Invert Pictures

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY