detector.media
11.11.2016 17:44
«ФМ Галичина» змогла продовжити ліцензію, показавши справжніх кінцевих бенефіціарів
«ФМ Галичина» змогла продовжити ліцензію, показавши справжніх кінцевих бенефіціарів
Радіомережа «ФМ Галичина» (ТОВ «ТРК “Галичина”») змогла продовжити ліцензію на мовлення на 11 частотах у Західній Україні. Відповідне рішення було прийнято Національною радою з питань телебачення і радіомовлення 27 жовтня після того, як Нацрада отримала від компанії документи з прозорою структурою власності.

Раніше, 25 серпня, Нацрада перенесла розгляд питання про продовження ліцензії «ФМ Галичина» через сумніви в прозорості структури власності компанії.

Власником ТОВ «ТРК “Галичина”» є ТОВ «Енергія консалтинг». Станом на кінець серпня «Енергія консалтинг» належала кіпрській компанії «РВС глобал інвест ЛТД» (99,76%) і Володимиру Співаку (0,24%). Кінцевим бенефіціарним власником «Енергії консалтинг» і, відповідно, ТРК «Галичина» у документах був вказаний громадянин Кіпру Хрістос Теофілу. Але за неофіційними даними, радіостанція належала львівським бізнесменам Богдану і Ярославу Дубневичам.

Як повідомила «Детектору медіа» директорка радіостанції Олександра Гнатик, після того, як Нацрада перенесла розгляд питання, у компанії змінилися бенефіціари: замість Хрістоса Теофілу ними стали Павло Дубневич, Юрій Дубневич і Роксолана Пиртко. Нові бенефіціари, які є дітьми Богдана та Ярослава Дубневичів, викупили частки компанії «Енергія консалтинг» у такому співвідношенні: Павло Дубневич – 50%, Юрій Дубневич і Роксолана Пиртко – по 25%.

За словами пані Гнатик, документи, що засвідчили зміну структуру власності, були подані до Нацради, яка, врешті-решт, ухвалила рішення про продовження ліцензії радіокомпанії.

Нагадаємо, що ТОВ «Енергія консалтинг» є також власником інтернет-видання «Львівська газета. Online» і телестудії «Гал-ТБ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY