detector.media
11.11.2016 09:33
Сергій Жадан виступить зі своїм гуртом на підтримку політв’язня Кольченка
Сергій Жадан виступить зі своїм гуртом на підтримку політв’язня Кольченка
Український поет, письменник і перекладач Сергій Жадан і музиканти групи «Жадан і Собаки» вирішили підтримати арештованого в Росії українця Олександра Кольченка

Про це повідомляється на офіційній сторінці Жадана у Facebook.

За його словами, таким чином музиканти хочуть допомогти матері Кольченка провідати її сина у в’язниці. Акція відбудеться 26 листопада, в день народження Кольченка.

«26 листопада – день народження Олександра Кольченка. Тож ми вирішили разом з ініціативною групою "Комітет солідарності" зробити наші концерти частиною акції "Подаруй Саші зустріч із мамою", метою якої є допомогти мамі Сашка відвідати його», – написав Жадан.

На концертах музиканти збиратимуть гроші. Крім того, як повідомляє письменник, всі, хто прийде на концерт, зможуть підписати листівку для Кольченка.

«Підтримка моральна в цій ситуації не менш важлива, аніж підтримка матеріальна. Ви теж можете приєднатись і підтримати Сашу Кольченка в своєму місті. На концерти при цьому можна не лишатись – ми це робимо не для реклами», - написано на сторінці Жадана.

Стежити за акцією можна на сайті видання «Новое время», на якому протягом туру музиканти будуть вести блог, де розповідатимуть про результати акції і звітуватимуть про зібрані гроші .

Нагадаємо, активіста Олександра Кольченка в серпні 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі. Українець провину заперечує. Правозахисники визнали його політичним в’язнем.

На фото - Олександр Кольченко

Фото: РИА Новости Украина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY