detector.media
10.11.2016 19:07
Фейгін повідомив, які зустрічі планує провести у Франції у справі звільнення Сущенка
Фейгін повідомив, які зустрічі планує провести у Франції у справі звільнення Сущенка
Адвокат Марк Фейгін, який захищає неправомірно затриманого в Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, наступного тижня відвідає посольство Франції в Москві (Росія), де обговорить деталі ділової поїздки до Парижа.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Наступного тижня піду до Посольства Франції в Москві. Обговорюватимемо програму поїздки до Парижа у справі Сущенка. Вже є попереднє коло осіб у різних структурах, у тому числі МЗС Франції, в Єлисейському палаці, з якими плануємо зустрітися. Але точно визначимося з персоналіями вже ближче до візиту», - сказав Марк Фейгін.

Він пояснив, що можливість та деталі цієї поїздки обговорював під час його нещодавньої поїздки до Києва в якості адвоката Романа Сущенка. Марк Фейгін підкреслив, що отримав всю необхідну допомогу в Міністерстві закордонних справ України.

Раніше Марк Фейгін повідомив, що 29 листопада – 3 грудня буде в Парижі з діловою поїздкою у справі свого підзахисного.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо затримання у Москві Романа Сущенка й повідомило, що спільно з дружиною журналіста уклало угоду із адвокатом Марком Фейгіним, який захищатиме українця. 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував Романа Сущенка на 2 місяці.

Міністерство закордонних справ впершу повідомило, що з’ясовує обставини затримання українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії, а згодом – що вимагаєвід Росії «невідкладного» його звільнення.

Українські громадські організації вважають, що арешт журналіста інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка в Москві треба розцінювати як наступ на свободу слова та закликають український уряд і міжнародну громадськість захистити українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму. В свою чергу, Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає Росію до «негайного і безумовного» звільнення українського журналіста Романа Сущенка і зняття з нього всіх звинувачень.

Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами.

Більше за темою читайте тут.

На фото - Марк Фейгін

Фото: Антикор

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY