detector.media
08.11.2016 14:44
СБУ розслідує прослуховування «Української правди»
СБУ розслідує прослуховування «Української правди»
Служба безпеки України (СБУ) порушила справу за фактом прослуховування журналістів «Української правди». В рамках справи була допитана головний редактор видання Севгіль Мусаєва

Про це повідомляє видання.

Зокрема, на сайті зазначено, що слідчі проводили допит головреда за матеріалом  «Вуха влади. Як стежать за роботою журналістів УП (ДОКУМЕНТИ)»  , які 28 жовтня були оприлюднені «Українською правдою». Мова йде про прослуховування вбитого влітку журналіста Павла Шеремета та інших співробітників редакції. Тоді ж вони заявили, що вимагають у президента Петра Порошенка і силовиків пояснень щодо їх прослуховування.

За інформацією особистих джерел «Української правди» , збором інформації займалася СБУ на прохання Адміністрації президента. 

Згодом голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе заявила, що фактом прослуховування співробітників «Української правди» займатиметься Нацполіція.

Нагадаємо,  20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство було кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY