detector.media
06.11.2016 13:26
Сергій Лозниця отримав приз кінофестивалю у Німеччині і висловив підтримку Олегу Сенцову
Сергій Лозниця отримав приз кінофестивалю у Німеччині і висловив підтримку Олегу Сенцову
Документальний фільм «Аустерліц» українського режисера Сергія Лозниці отримав головну нагороду - «Золотого Голуба» німецького кінофестивалю DOC Leipzig.

Про це повідомляється на офіційному сайті кінофестивалю, передає «Громадське».

Під час вручення премії Сергій Лозниця висловив солідарність із ув'язненим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим.

Документальний фільм «Аустерліц» розповідає про історію сприйняття концтаборів. Стрічка знімалася у Німеччині на території одного з перших нацистських концтаборів у Дахау, а також у Берген-Бельзені, Равенсбрюку, Заксенхаузені та Дора-Міттельбау.

Головною ідеєю режисера було показати поступову зміну ставлення до страшної історії таборів смерті, які зараз сприймаються скоріше як атракціон.

Сергій Лозниця — український режисер білоруського походження, що став першим вітчизняним номінантом на Золоту пальмову гілку Міжнародного кінофестивалю у Каннах (фільм «Щастя моє»). Стрічка «У тумані» принесла режисеру нагороду FIPRESCI Каннського кінофестивалю.

Нагадаємо, показ документальної стрічки українського режисера Сергія Лозниці «Аустерліц» відбувся в рамках програми «Спеціальная подія» 46-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

На фото - Сергій Лозниця

Фото: nv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY