detector.media
03.11.2016 17:59
У «Ланет» прийшли з обшуком представники ДФС
У «Ланет» прийшли з обшуком представники ДФС
В столичних офісах компанії-провайдера інтернет «Ланет» і постачальника телекомобладнання «Ромсат» проходять обшуки.

Про це повідомив у своєму Facebook голова комітету Верховної Ради з інформатизації і зв'язку Олександр Данченко.

«Сюрреалізм по-українськи. Сьогодні Верховна Рада має розглядати законопроект 3719, де в тому числі заборонено вилучати обладнання у ІТ-компаній та блокувати їх роботу. В цей час в офісі провайдерів "Ланет" та "Ромсат" йдуть обшуки», - написав він.

За його словами, керівництво компанії «Ланет» та Державна фіскальна служба (ДФС) у правовому полі спілкувалися щодо нарахованих компанії штрафних санкцій. Наразі  «Ланет» оскаржує їх правочинність, останнє засідання суду по справі було на минулому тижні.

«Сьогодні на компанію здійснюють тиск, вилучаючи в тому числі особисті речі співробітників та документи, які не мають відношення до справи. Тримаю руку на пульсі, спілкуюся з керівництвом провайдера та представниками ДФС. Щлях до змін ніколи не був простим та легким, однак внутрішній ворог теж буде поборений», - написав Олександр Данченко.

Нагадаємо, у вересні українські парламентарі підтримали у першому читанні Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України №3719, який має заборонити правоохоронцям вилучати сервери під час проведення слідчих дій. «За» проголосували 287 депутатів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY