detector.media
03.11.2016 16:55
Президент підписав закон про скорочення складу УПП
Президент підписав закон про скорочення складу УПП
3 листопада Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги».

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон передбачає, що до складу універсальної програмної послуги входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях.

Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали будуть вилучені зі складу УПП та перейдуть до договірних відносин з провайдерами.

Закон має набрати чинності з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про зміну складу УПП (законопроект № 3504) 6 жовтня. 19 жовтня його підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій і передав на підпис Президенту України.

Професійні індустріальні об'єднання провайдерів телебачення та телекомунікаційних послуг просили Президента України ветувати цей закон. Натомість Індустріальний телевізійний комітет і телевізійна галузь звернyлися до Петра Порошенка з проханням підписати цей закон.

Ще в серпні телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами: вони вважають, що провайдери мають платити щонайменше 2,5 гривні з абонента за 20 каналів чотирьох медіагруп.

28 жовтня директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив консолідовану позицію провайдерів щодо нових договірних відносин з телеканалами. На думку провайдерів, телеканали, які хочуть максимального покриття в кабельних мережах, повинні платити провайдерами за поширення сигналу. Ті ж телеканали, які захотіли стати платними, потраплятимуть в окремі пакети провайдерів із суттєво меншим охопленням аудиторії, а телеканали і провайдери спільними зусиллями мотивуватимуть глядачів передплачувати ці пакети.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY