detector.media
02.11.2016 20:38
«Ти серед своїх» – ЮНІСЕФ разом з партнерами закликають підтримати дітей, постраждалих внаслідок конфлікту в Україні

Київ, 2 листопада 2016 – Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з медіагрупою StarLightMedia та кінокомпанією FILM.UA Group, за підтримки Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб та Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) розпочинає в Україні масштабну кампанію «Ти серед своїх». Її мета – допомогти дітям-переселенцям інтегруватися на новому місці, а сім'ям, постраждалим внаслідок конфлікту, – дізнатися про доступну допомогу, зокрема, психосоціальну. Проект сприятиме зниженню напруженості між вимушеними переселенцями і громадами, що їх прийняли, та консолідації українського суспільства.

За даними опитування, проведеного StarLight Marketing у жовтні 2016 року*, 75,5% переселенців не знають про центри підтримки сім'ї в своїх регіонах, а з тих, хто знає, по допомогу до центрів зверталися 26,9% опитаних.

«Діти найбільше страждають під час конфлікту, їм важко справлятися зі стресом, і їм необхідна підтримка. Наша задача – допомогти їм відновитися після травматичних подій і інтегруватися у приймаючих громадах, де вони почуватимуться своїми», - сказала Джованна Барберіс, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Кампанія «Ти серед своїх» розроблена ЮНІСЕФ спільно з групою StarLightMedia та кінокомпанією FILM.UA Group, за підтримки Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб та Агентства ООН у справах біженців (UNHCR).

«Однією з цілей Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб є створення умов для інтеграції вимушених переселенців, залучення їх в життя громад, усунення соціальних та психологічних бар’єрів на цьому шляху. Ми маємо консолідувати українське суспільство на усіх рівнях: від центральних та місцевих органів влади до кожного представника громади, адже людина, її життя та права – пріоритет держави. Благополуччя кожної внутрішньо переміщеної особи – це, в тому числі, складова стратегії розбудови миру, імплементацією якої займається наше Міністерство», – сказав Вадим Черниш, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Кампанія складається з мультимедійних елементів, об'єднаних спільною ідеєю – «Ти серед своїх». В рамках кампанії проходять дослідження громадської думки, створюється серія роликів соціальної реклами, документальний фільм, інтерактивна виставка в одному з мистецьких просторів Києва, онлайн-кампанія і digital-платформа razom.stb.ua, де буде сконцентрована інформація про допомогу, на яку можуть розраховувати сім'ї, змушені покинути свої домівки. Також про проблеми, з якими стикаються діти-переселенці в Україні, та їхнє вирішення можна буде дізнатися з репортажів на телеканалі ICTV і спецтеми в газеті «Факти і коментарі». Важливою складовою проекту стане конкурс коротких оповідань «Кріхітні історії», в якому своєю історією подолання труднощів зможуть поділитися всі бажаючі. За підсумками конкурсу одне з найбільш креативних українських видавництв - «Основи» - опублікує книгу з історіями, що мотивують дітей не здаватися перед труднощами. Тираж книги буде доставлений безпосередньо дітям, постраждалим від конфлікту.

*Деталі вибірки: Опитування проведено з 6 по 13 жовтня 2016. Опитано 1835 респондентів віком від 16 років. Метод опитування: телефонне інтерв’ю. Географія опитування: всі області України за виключенням АРК.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY