detector.media
30.10.2016 11:38
На журналістів «СтопКору» тричі нападали представники нелегального бізнесу з видобутку піску
На журналістів «СтопКору» тричі нападали представники нелегального бізнесу з видобутку піску
Інформаційний портал «Стоп корупції» заявляє, що протягом двох місяців представники нелегального бізнесу із видобутку піску у Києві і на Київщині тричі нападали на журналістів проекту.

Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст «СтопКору» Сергій Медяник.

Нагадаємо, 28 жовтня відеооператор «СтопКору» Павло Янцен отримав травму голови і носа, коли знімальна група проекту фільмувала процесуальні дії прокуратури з конфіскації спецтехніки на точці з нелегального видобутку піску в одному з сіл Києво-Святошинського району  на Київщині.

Журналіст «СтопКору» Сергій Медяник, який перебував на місці події, розповів подробиці нападу. За його словами, чоловік, який назвався керівником точки з видобутку піску, вихопив у нього рук мікрофон і кинув на землю. Слідчий, за словами журналіста, не намагався завадити діям нападника, почавши відтягувати Сергія Медяника від нападника. В цей час бізнесмен напав на оператора Павла Янцена.  Він вдарив оператора кулаком в обличчя і кинув його на паркан.

Згодом проект назвав прізвище нападника – Ігор Чупринський і опублікував відео з місця події. За даними «СтопКору», він кілька років поспіль проводить незаконний видобуток піску в області і діє під «дахом» чиновників з Державного агентства водних ресурсів.

У результаті нападу Павло Янцен отримав серйозні численні забої голови, у нього зламаний ніс.  Як пізніше повідомила прокуратура, на місці інциденту оператору була надана перша медична допомога. За інформацією «СтопКору», Павло Янцен скаржився на запаморочення і втрату свідомості. Наразі вій пройшов курс лікування.

За словами Сергія Медяника, такий жорстокий напад на журналіста «СтопКору», є вже третім за останні два місяці. Перший інцидент трапився в вересні у Києві, коли поліція Річкового порту проводила слідчі дії щодо нелегального видобутку піску на лівому берегу Дніпра в районі Московського мосту.  Знімальна група «СтопКору» фільмувала події.

«Ореховський, адвокат фірми, яка займається нелегальним видобутком піску,  вдарив дверима автомобіля нашого оператора.  Представники фірми сиділи в машині, писали фіктивну угоду, а наш оператор це знімав і отримав удар по ногах», - повідомив Сергій Медяник.

За його словами,  знімальна група викликала поліцію за фактом нападу, але події називалися стрімко, і поки їхав наряд поліції, сталися інші правопорушення. «Директор фірми-субпідрядника заблокував своїм авто вантажівку, яка вивозила трактори фірми. І слідчий попросив нас не відволікати поліції на напад на журналіста», - сказав Сергій Медяник.

За його словами,  потім директор фірми-субпідрядника напав на нього і облив водою. Журналіст повідомив про всі правопорушення поліції. Про реакцію правоохоронних органів на цю заяву Сергію Медянику поки нічого невідомо.

«Детектор медіа» надасть можливість панам Чупринському і Ореховському, а також представникам цих фірм прокоментувати повідомлення журналіста.

Як повідомляв «Детектор медіа»,  28 жовтня у селі Києво-Святошинського району (Київська область) стався напад на оператора порталу «Стоп корупції» Павла Янцена. Прокуратурою Київської області було зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України. Проводяться першочергові слідчі дії. Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою.

Пізніше стало  відомо, що Ігор Чупринський, який, за даними журналістів інформаційного порталу «Стоп корупції», є керівником бізнесу з нелегального видобутку піску, отримав від поліції підозру за напад на знімальну групу «СтопКору».

На фото  - постраждалий оператор Павло Янцен

Фото: «СтопКор»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY