detector.media
28.10.2016 16:00
Журналісти «Української правди» вимагають пояснити, хто і навіщо їх прослуховує
Журналісти «Української правди» вимагають пояснити, хто і навіщо їх прослуховує
Журналісти «Української правди» вимагають у президента Петра Порошенка і силовиків пояснень щодо прослуховування працівників видання протягом року

Про це повідомляє «Українська правда».

Як зазначає видання, у розпорядження редакції потрапили звіти слідчих щодо розмов співробітників редакцій починаючи з жовтня 2015 року.  

«Зазначимо, що звіти подавалися щодо розмов, які здійснювалися як через телефон, так і через інтернет-месенджери. Вони містили інформацію щодо намірів і планів журналістів, матеріалів, що готувалися до публікації», - йдеться на сайті.

За інформацією «Української правди», збором інформації займалася СБУ на прохання Адміністрації президента. Також, як зазначено, відповідні матеріали отримує і голова МВС Арсен Аваков. І стосуються вони не лише журналістів – а й політиків. Крім того, за повідомленням видання, цю інформацію підтвердили «багато співробітників АП та люди з близького оточення Порошенка».

Журналісти просять президента, голову СБУ, голову МВС, голову Нацполіції відреагувати на відомості, викладені в матеріалі.

«Ми хочемо знати – хто, з якою метою і яким чином прослуховував журналістів "Української правди" протягом останнього року», - сказано у публікації «Української правди».

Нагадаємо, нещодавно редактор Севгіль Мусаєва повідомила, що розмови співробітників редакції, зокрема журналіста Павла Шеремета, якого було вбито влітку 2016 року, прослуховувались.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY