detector.media
27.10.2016 14:54
Реєстрацію та розгляд законопроекту про аудіовізуальні послуги перенесено на 2017 рік – Опанасенко
Реєстрацію та розгляд законопроекту про аудіовізуальні послуги перенесено на 2017 рік – Опанасенко
Реєстрація законопроекту про аудіовізуальні послуги відбудеться вже після Нового року.

Про це повідомив народний депутат («Самопоміч»), заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Олександр Опанасенко на першому Конвергентному форумі директорів електронних комунікацій України 27 жовтня.

Він наголосив, що вся галузь чекає ухвалення закону про аудіовізуальні послуги, який розробляється з 2012 року. Наразі над документом працює Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики. За словами пана Опанасенка, активна дискусія щодо законопроекту почнеться вже після Різдвяних свят, а його розгляд у парламенті розпочнеться наприкінці зими – на початку весни. Комітет планує, що парламент ухвалить закон до кінця 2017 року.

Нагадаємо, драфт законопроекту про аудіовізуальні послуги було представлено Громадській раді при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики на початку лютого 2016 року. Він викликав багато суперечок, пропозицій та уточнень з боку гравців медіаринку. Реагуючи на це, Вікторія Сюмар повідомила, що реєстрацію законопроекту відкладено на місяць.

28 березня в Києві на міжнародній конференції «Законодавство про аудіовізуальні послуги: європейські стандарти та перспективи в Україні» було вперше публічно презентовано драфт законопроекту «Про аудіовізуальні послуги». На цій же конференції європейські експерти роз’яснили, що закон «Про аудіовізуальні послуги» Україні необхідно ухвалити протягом наступних двох років, а не до червня 2016 року, як вважалося раніше.

Влітку 2016 року Вікторія Сюмар повідомила «Детектору медіа», що з вересня законопроект про аудіовізуальні послуги стане головним для комітету. «Але робота над ним потребуватиме задіяння всіх учасників ринку, оскільки це базовий законопроект, який встановлює правила в медіасфері», - зауважила вона.

На початку жовтня пані Сюмар під час чат-конференції на «Детекторі медіа» пояснила, чому затримується реєстрація законопроекту про аудіовізуальні послуги, яка планувалася раніше на вересень: «Зараз ми виписуємо норми про сучасні аудіовізуальні майданчики як іновації в законодавстві. Тому це потребує певного часу, оскільки йдеться про низку нових категорій».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY