detector.media
27.10.2016 13:22
Порошенко доручив активізувати зусилля для звільнення Сенцова, Клиха та інших політв’язнів
Порошенко доручив активізувати зусилля для звільнення Сенцова, Клиха та інших політв’язнів
Президент України Петро Порошенко у відповідь на рішення Судової колегії Верховного суду РФ, яка відхилила апеляцію на вирок Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, доручив Міністерству закордонних справ України та іншим профільним відомствам активізувати зусилля для найскорішого звільнення усіх громадян України і захисту їхніх прав, в тому числі з допомогою посилення міжнародного тиску на Росію.

Про це глава держави написав у своєму Facebook.

«Сьогодні вчергове повторився фарс у російському судилищі над громадянами України Миколою Карпюком та Станіславом Клихом. І це попри цілковиту абсурдність висунутих проти них обвинувачень та незважаючи на тяжкий стан здоров’я Станіслава, який потребує невідкладної медичної допомоги», - зазначив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що минулого тижня Росія відмовилась передати Україні засуджених за сфальсифікованим звинуваченням громадян України Олега Сенцова і Олександра Кольченка як таких, що начебто отримали російське громадянство.

«Абсурдність ситуації підкреслює і нещодавня відмова Москви передати Україні наших Олега Сенцова та Олександра Кольченка, нібито, через їхні російські паспорти. І це після того, як Омбудсмен РФ визнала, що і Кольченко, і Сенцов є громадянами України.  У зв’язку з цим доручив Міністерству закордонних справ та іншим профільним відомствам активізувати зусилля для найскорішого звільнення усіх громадян України і захисту їхніх прав, в тому числі з допомогою посилення міжнародного тиску на Росію», - наголосив глава держави.

Нагадаємо, 26 жовтня Судова колегія у кримінальних справах Верховного суду РФ відхилила апеляцію на вирок, винесений російським судом громадянам України Миколі Карпюку і Станіславу Клиху.

У неділю, 30 жовтня, в день пам'яті жертв політичних репресій у Росії, активісти проведуть акцію солідарності з українськими політв'язнями Кремля – Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом та іншими.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY