detector.media
25.10.2016 18:02
Держкомтелерадіо визнав Рівненську область лідером у створенні суспільного мовлення і роздержавленні друкованих ЗМІ
Держкомтелерадіо визнав Рівненську область лідером у створенні суспільного мовлення і роздержавленні друкованих ЗМІ
Колегія Держкомтелерадіо, проаналізувавши стан розвитку інформаційної та видавничої сфер Рівненської області, визнала його задовільним.

Рішення про це прийняте на колегії, яка відбулась сьогодні, 25 жовтня, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як наголосив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, область є лідером у впровадженні двох важливих медіареформ – створення суспільного мовлення та роздержавлення друкованих ЗМІ. Зокрема, із 20 газет, співзасновниками яких є органи влади, трудові колективи, 14 ЗМІ виявили бажання реформуватися у першому етапі.

Члени колегії рекомендували Рівненській обласній державній адміністрації та Рівненській обласній раді сприяти захисту прав журналістів у процесі реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ та забезпечити належний контроль за дотриманням вимог законів щодо недопущення втручання в професійну діяльність представників засобів масової інформації. 

У Рівненській області працює 28 телерадіокомпаній, у тому числі 23 загальнонаціональних і регіональних та 5 місцевих. В області зареєстровано 142 друкованих ЗМІ, переважна більшість з яких – газети. Загальний разовий передплатний тираж видань обласної сфери розповсюдження становить 156,2 тис. прим., районної і міської – 31,3 тис. прим.

Найбільша з телерадіокомпаній – філія НТКУ «Рівненська регіональна дирекція», яка здійснює  телевізійне мовлення у цифровому та  аналоговому форматі, охоплюючи сигналом 78% населення області. Програми транслюються 24 години на добу, з них 12 годин  – власного мовлення.

В стадії оптимізації перебуває місцева радіомережа радіо «Рівне FM» філії НТКУ «Рівненська регіональна дирекція». На базовому передавачі в селі Антополі радіостанція мовить 4 години на добу, на передавачі в місті Острозі радіостанція виходить в ефір цілодобово, на передавачі в місті Вараші – 20 годин. Радіо «Край» філії НТКУ «Рівненська регіональна дирекція» виходить в ефір в УКХ діапазоні на частоті 66,53 МГц та у проводовій мережі області. Відповідно до ліцензій, час мовлення складає 2 год.10 хв. щодоби. 

Найвідомішою серед недержавних телерадіокомпаній є ТРК «Рівне-1». Помітне місце в інформаційній сфері області займають ТРК «Ритм», ТРК «Сфера-ТВ», а також ТРК «Дубно».

Як зазначив в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Корольчук, пріоритетними питаннями в інформаційній сфері є розбудова ФМ радіомовлення, збереження мережі проводового радіо, розвиток цифрового телемовлення тощо. Члени колегії рекомендували Держкомтелерадіо підготувати звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення стосовно сприяння розбудові цифрового телебачення у районах Рівненської області, де відсутнє покриття.

Нагадаємо, журналісти філії НТКУ «Рівненська регіональна дирекція» виробили чотири документальні фільми про чотирьох рівненських Героїв Небесної сотні: Георгія Арутюняна, Валерія Опанасюка, Олександра Храпаченка – з Рівного та Івана Городнюка – з міста Березне. Упродовж двох місяців журналісти телеканалу РТБ і громадські організації, які брали участь у цьому проекті, розвезуть диски з фільмами та буклети про загиблих на Майдані по всіх школах Рівненської області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY