detector.media
25.10.2016 14:06
До 11 листопада – реєстрація на тренінг в Києві «Особливості висвітлення в ЗМІ військового конфлікту, його впливу на суспільство, роль журналістики в подоланні негативних наслідків»
19-20 листопада в Києві відбудеться дводенний тренінг для журналістів і журналісток на тему «Особливості висвітлення в ЗМІ військового конфлікту, його впливу на суспільство, роль журналістики в подоланні негативних наслідків». В заході в якості лекторів/тренерів візьмуть участь досвідчені журналісти, які працюють для українських і міжнародних ЗМІ, медіа-тренери і правозахисники.

Під час заходу будуть підніматися наступні теми:

-особливості і ризики роботи журналістів в зоні збройного конфлікту;

-як правильно інтерв’ювати жертву катувань або людину, яка пережила полон, – інформуємо -суспільство, не (ре)травмуючи жертву;

-мова ворожнечі і злочини на ґрунті ненависті, межі між свободою слова та мовою ворожнечі;

-права внутрішньо переміщених осіб (переселенців), біженців з інших країн, особливості державної політики, зміни законодавства;

-особливості висвітлення тематики біженців і переселенців в ЗМІ;

-міжнародне гуманітарне право і відповідальність за порушення законів і звичаїв війни, статус журналістів згідно міжнародного гуманітарного права.

Тренер(к)и та експерт(к)и заходу: Павел Пеньонжек, журналіст (Польща); Олександра Назарова, медіа-тренерка, правозахисниця; Юлія Красильникова, правозахисниця;   Тимур Короткий, експерт з міжнародного гуманітарного права; Максим Буткевич, правозахисник, медіа-експерт;  Артем Чапай, журналіст, письменник.

До участі запрошуються журналіст(к)и та редактор(к)и центральних і місцевих ЗМІ, а також фрілансер(к)и.

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасники заходу забезпечуються проживанням (дві доби), харчуванням, роздатковими матеріалами, також їм відшкодовуються транспортні витрати — проїзд поїздом (плацкарт, купе або Інтерсіті 2 клас).

Для участі потрібно до 11 листопада заповнити аплікаційну форму за посиланням. Кількість місць обмежена, тож відбір буде здійснюватися за результатами оцінки анкет кандидатів. Відібрані кандидати отримають запрошення на тренінг з необхідною додатковою інформацією до 14 листопада. 

За додатковими питаннями стосовно участі у тренінгу та заповнення анкети треба звертатись на електронну адресу: uamediaedu@gmail.com.  Організатори заходу – Проект медіа-тренінгів «Граматика діалогу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY