detector.media
Галина Петренко
24.10.2016 19:31
«Такая вот вечная “Молодость”». Медіапідсумки 17–23 жовтня 2016 року
«Такая вот вечная “Молодость”». Медіапідсумки 17–23 жовтня 2016 року
Традиційно, не всі гості церемонії відкриття «Молодості» залишилися дивитися фільм-відкриття фестивалю – стрічку «Життя» французького режисера Стефана Брізе. Одним із тих, хто дисципліновано досидів до кінця, був почесний президент «Молодості» Віктор Ющенко

Я люблю відвідувати світські заходи: вони мене заспокоюють. Буває, надивишся телебачення, начитаєшся інтернет-видань, наслухаєшся трагічних ноток у голосах ньюзмейкерів – і здається, що країна от-от скотиться в прірву. А прийдеш на світську вечірку – і все наче й непогано: ті самі ньюзмейкери спокійні й посміхаються – як, наприклад, Савік Шустер під час відкриття кінофестивалю «Молодість», який 22 жовтня стартував у Києві в 46-й раз.

Цього року за Гран-прі фестивалю – статуетку «Скіфський олень» та десять тисяч доларів – змагатимуться 87 стрічок. Члени журі також оберуть переможців у кожній із конкурсних програм (серед студентських фільмів, повнометражних, короткометражних і національних).

Традиційно, не всі гості церемонії відкриття залишилися дивитися фільм-відкриття фестивалю – стрічку «Життя» французького режисера Стефана Брізе. Одним із тих, хто дисципліновано досидів до кінця, був почесний президент «Молодості» Віктор Ющенко. До речі, його вітальне слово під час офіційної частини церемонії було дещо трагічним за тональністю, і особисто мені було трохи ніяково слухати слова про війну від людини, під чиїм керівництвом Україна втратила шанс на мирну інтеграцію в європейський простір.

А от міністр культури Євген Нищук цього тижня встиг привітати не тільки відкриття «Молодості», але й відвідав український стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку. Звернули увагу, наскільки відпрацьовані рухи під час публічних виступів у міністра з акторським бекграундом?

До речі, своїм стендом на Франкфуртському книжковому ярмарку Україна нарешті може пишатися. Повірте, так було не завжди: усього лише три роки тому він виглядав отак:

Цього ж року там було красиво, людно й досить цікаво.

20 жовтня Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5114 «Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту». Законопроект, зокрема, пропонує заборонити видавати та розповсюджувати книжки, які містять матеріали, спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки тощо. Документ також пропонує встановити вимогу отримання дозволу на ввезення та розповсюдження на території України книжок із Росії. Цікаво, якщо ухвалять законопроект, то чи настане ренесанс в українській книжковій галузі так само, як перед цим він настав у галузі серіальній? Там теж, як ви пам’ятаєте, все починалося з заборон російського продукту.

Фото:
- прес-служба фестивалю «Молодість» («Молодість»)
- Facebook-сторінка Ольги Жук; Галина Петренко (Франкфуртський книжковий ярмарок)
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY