detector.media
23.10.2016 09:45
Шеремета прослуховували в редакції «Української правди» – Севгіль Мусаєва
Шеремета прослуховували в редакції «Української правди» – Севгіль Мусаєва
Розмови співробітників редакції, зокрема журналіста Павла Шеремета, прослуховувались

Про це «Громадському» повідомила редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва.

«Я передала голові Національної поліції знайдений конверт від незнайомця, у якому були роздруківки розмов співробітників "УП". Можливо, це були погрози. Можливо, цей факт не пов’язаний зі вбивством. Проте ми не можемо почуватися у безпеці, поки слідство не скаже хоча б мотив або виконавця вбивства Павла», – сказала  вона та додала, що темпи розслідування вбивства Шеремета значно уповільнилися.

 «Я не очікувала такого відношення до цієї справи. Про це українська влада повинна говорити постійно. Тому що це дуже схоже на вбивство Гонгадзе, і це змінило хід історії України», – сказала пані Мусаєва.

Також вона додала, що основною версією спочатку був «російський слід».

Про це співробітники "УП" говорили неодноразово. Наразі немає жодної офіційної версії та точної  інформації.

«Я хочу бачити докази, а не просто вдоволитись версіями. Сподіваюсь, скоро слідству буде що сказати», – підсумувала вона.

Нагадаємо, слідство у справі вбивства журналіста Павла Шеремета розробляє одну із версій, за якою до вбивства причетні українські добровольчі батальйони. Про який саме підрозділ йдеться, поки не повідомляється.

Нагадаємо, 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

4 серпня Генпрокуратура повідомила, що слідство наразі розглядає чотири основні версії злочину: неприязні особисті стосунки загиблого; професійна журналістська діяльність Павла Шеремета; можлива дестабілізація обстановки в Києві та Україні у зв’язку із загибеллю відомого журналіста; помилка об’єкту злочину – ціллю зловмисників могла бути засновниця «Української правди» Олена Притула, яка теж користувалася автівкою, в яку була закладена вибухівка. За словами представника ГПУ, всі версії є робочими, слідство поки не визначило основну.

21 липня Федеральне бюро розслідувань (ФБР) почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Наприкінці серпня стало відомо, що експерти Федерального бюро розслідувань (ФБР) США допомоглислідству в України встановити тип вибухівки, якою було підірвано автомобіль журналіста Павла Шеремета у центрі Києва. Згідно з базою СБУ раніше нічого подібного в Україні не застосовувалося.

На фото - Павло Шеремет

Фото: Korrespondent.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY