detector.media
21.10.2016 16:43
Адвокат висунув свою версію щодо обшуку спецкора «112 Україна» у Москві
Адвокат висунув свою версію щодо обшуку спецкора «112 Україна» у Москві
Російський адвокат Ілля Новиков сказав, що обшуки і подальший допит журналістки, позаштатної кореспондентки «112 Україна» Ксенії Бабич можуть бути пов’язані із наявним у Росії запитом на кримінальні справи, пов’язані з «Правим сектором».

Про це він сказав в коментарі «112 Україна».

«За повідомленнями ЗМІ справа схожа на те, яке було на початковому етапі "української одіссеї" в 2014 році, ще до репресій татар, були десятки справ з метою догодити начальству, і там були історії про візитку Яроша та ПС. Як тільки з'являлося таке діло, це означало, що начальству ти можеш сподобатися. Можливо, Ксенія потрапила в таку ситуацію», - прокоментував адвокат.

Він також підкреслив небезпеку першого допиту слідчими Слідчого комітету РФ.

«У слідчих вважають, що перший допит – найважливіший. З людини намагаються витягнути слова, який стану головним аргументом проти нього. Коли на допиті немає адвоката, слідству це вдається», - заявив Ілля Новиков.

Раніше кореспондент московського бюро «Радіо Свобода» Сергій Хазов-Кассіа повідомив, що під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ запитували, чи є у позаштатної кореспондентки телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич «візитка Яроша».  Він також сказав, що для неї оперативно знайшли адвоката.

Як писав «Детектор медіа», сьогодні, 21 жовтня, у Москві (Росія) стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор». Обшук почався до світанку в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського. «Правий сектор» є забороненою в Росії організацією. Ксенія Бабич вчилася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ.

Як повідомляє «Правова ініціатива Росії», позаштатнка кореспондентка телеканалу «112 Україна» Ксенія Бабич знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що обшук в Росії у журналістки, позаштатного кореспондента телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич можна трактувати тільки як наступ на свободу слова.

На фото - Ксенія Бабич

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY