detector.media
21.10.2016 15:12
Мовників хочуть зобов’язати встановлювати автоматичні регулятори гучності ефіру
Мовників хочуть зобов’язати встановлювати автоматичні регулятори гучності ефіру
Народні депутати хочуть зобов’язати телерадіокомпанії встановлювати і використовувати під час трансляції (ретрансляції) автоматичні регулятори гучності ефіру.

19 жовтня у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 5287 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони підвищення гучності звуку реклами під час трансляції програм або передач по телебаченню і радіо». Законопроект внесли народні депутати Руслан Сольвар, Роман Мацола і Борислав Розенблат («Блок Петра Порошенка»).

Автори пропонують у законі «Про рекламу» замість вимоги, що гучність звуку реклами на ТБ і радіо не повинна перевищувати гучність звуку поточної програми, встановити пряму заборону перевищувати гучність звуку поточної програми та передачі під час трансляції (ретрансляції) реклами по ТБ і радіо.

У законі «Про телебачення і радіомовлення» вони пропонують доповнити перелік обов’язків телерадіоорганізацій новим пунктом: встановити та використовувати під час трансляції (ретрансляції) автоматичні регулятори гучності ефіру.

У пояснювальній записці автори зазначають, що в Кодексі України про адміністративні правопорушення встановлюється процедуру реалізації статті щодо заборони перевищення гучності звуку реклами, а саме, встановлюється орган (посадова особа), яка складає протокол про адміністративне правопорушення та в подальшому розглядає такий протокол. Утім, у самому тексті законопроекту згадується в цьому контексті стаття 164-17 Кодексу про адміністративні правопорушення, яка наразі в кодексі відсутня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY