detector.media
21.10.2016 15:02
У спецкора «112 Україна» на допиті у Москві запитували, чи є у неї «візитка Яроша»
У спецкора «112 Україна» на допиті у Москві запитували, чи є у неї «візитка Яроша»
Кореспондент московського бюро «Радіо Свобода» Сергій Хазов-Кассіа повідомив, що під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ запитували, чи є у позаштатної кореспондентки телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич «візитка Яроша».

Про це він розповів в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Виходячи з постанови суду, яку зачитали перед обшуком, Ксенія зрозуміла, що справа стосується "Правого сектору" і кримінальної справи проти Арема Скоропадського. Вдома у неї шукали доказ зв'язку зі Скоропадським, забрали два комп'ютери і мобільний телефон. Запитували, чи немає у неї візитки Яроша, візитку не знайшли, перерили всі візитки. Зараз вона з адвокатом на допиті в Слідчому комітеті», - розповів кореспондент.

Сергій Хазов-Кассіа не вважає, що обшуки у Ксенії Бабич пов'язані з її роботою в міжнародній організації  «Правова ініціатива».

«Останнім часом Ксенія працювала прес-секретарем міжнародної організації "Правова ініціатива", яка займається допомогою в Європейському суді з прав людини і працює в основному з жителями Північного Кавказу. Я б не пов'язував її роботу в "Правовій ініціативі" з цим обшуком. Під час обшуку їй дали зрозуміти, що справа стосується Скоропадського та ПС... Будь-яка людина, яка стикається зі Слідчим комітетом, потребує адвоката, нам оперативно вдалося його знайти, з "Правової ініціативи", де працює Ксенія. Зараз є шум у соцмережах, народ готовий їй допомогти», - зазначив він.

Як писав «Детектор медіа», сьогодні, 21 жовтня, у Москві (Росія) стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор». Обшук почався до світанку в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського. «Правий сектор» є забороненою в Росії організацією. Ксенія Бабич вчилася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ.

Як повідомляє «Правова ініціатива Росії», позаштатнка кореспондентка телеканалу «112 Україна» Ксенія Бабич знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що обшук в Росії у журналістки, позаштатного кореспондента телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич можна трактувати тільки як наступ на свободу слова.

На фото - Ксенія Бабич

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY