detector.media
21.10.2016 13:55
Спецкору «112 Україна» Ксенії Бабич можуть у Росії змінити статус на підозрювану або обвинувачену - адвокат
Спецкору «112 Україна» Ксенії Бабич можуть у Росії змінити статус на підозрювану або обвинувачену - адвокат
Адвокат Микола Полозов вбачає в обшуку в Москві журналістки, позаштатного кореспондента «112 Україна» Ксенії Бабич, елемент залякування журналістів.

Про це він повідомив в ефірі «112 Україна».

«Безумовно, це частина політичної боротьби за уми росіян, і, на мій погляд, це має відношення до ПС, який у Росії офіційно заборонений нарівні з Меджлісом. Я не виключаю, що співробітникам спецслужб РФ відомо, що вона є позаштатним кореспондентом телеканалу "112". Я вбачаю тут якийсь елемент залякування серед журналістів. Це не перший журналіст, який піддається гонінням у РФ, ми пам'ятаємо історію із Сущенком.

Сподіваюся, до Ксенії не будуть застосовані дії у зв'язку зі зміною її статусу на підозрюваного або обвинуваченого. Сподіваюся, мова йде про свідчення. Все разом це говорить про те, що російська влада не залишає спроб спробувати домогтися в умах росіян чіткої картини, що є чудова влада РФ і є вороги», - сказав Микола Полозов.

За прогнозами адвоката, Ксенію Бабич можуть допитувати протягом декількох годин, оскільки все залежить від кола питань.

Також Микола Полозов не виключив, що інформація на вилучених у ході обшуку носіях може спричинити за собою зміну статусу Ксенії Бабич.

На питання, чи готовий він надавати журналістці юридичну допомогу, адвокат відповів: «До мене поки що не зверталися, але якщо таке звернення буде, я обов'язково розгляну».

Як писав «Детектор медіа», сьогодні, 21 жовтня, у Москві (Росія) стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор». Обшук почався до світанку в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського. «Правий сектор» є забороненою в Росії організацією. Ксенія Бабич вчилася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ.

Як повідомляє «Правова ініціатива Росії», позаштатнка кореспондентка телеканалу «112 Україна» Ксенія Бабич знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що обшук в Росії у журналістки, позаштатного кореспондента телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич можна трактувати тільки як наступ на свободу слова.

На фото - Ксенія Бабич

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY